Foto: AP/Scanpix

Teicamus mačus Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā piektdien aizvadījuši latviešu hokejisti, jo uzbrucējs Teodors Bļugers un vārtsargs Kristers Gudļevskis kļuva par spēļu pirmajām zvaigznēm, kamēr cits Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers atzīmējās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli.

Bļugera pārstāvētā Vilksbāres/Skrentonas "Penguins" komanda piektdien izbraukumā ar 3:2 (2:1, 0:1, 0:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Binghemtonas "Devils".

Tieši latviešu uzbrucējs kļuva par šīs cīņas galveno varoni, jo pagarinājuma piektajā minūtē viņš guva uzvaru nesošos vārtus.

Bļugers kopumā šajā spēlē veica trīs metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Viņš tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Latvijas uzbrucējs šosezon 52 spēlēs izcēlies ar 14 vārtiem un 18 rezultatīvām piespēlēm. Šī ir kļuvusi par viņa rezultatīvāko sezonu AHL, par vienu rezultativitātes punktu pārspējot pagājušās sezonas veikumu.

Citā AHL mačā Gudļevskis atvairīja 38 no 40 metieniem un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bridžportas "Sound Tigers" izbraukumā ar 3:2 (0:0, 3:1, 0:1) pieveikt Leihaiveli "Phantoms".

Pateicoties savam sniegumam, Gudļevskis kļuva par šīs spēles pirmo zvaigzni. Šosezon latvietis 27 spēlēs vidēji ielaidis 2,66 vārtus un atvairījis 90,1% metienu, kopumā tiekot pie desmit uzvarām.

Vēl vienā mačā graujošu uzvaru izcīnījusi Balcera pārstāvētā Sanhosē "Barracuda", kas savu skatītāju priekšā ar 6:2 (2:2, 1:0, 3:0) apspēlēja vārtsarga Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvēto Klīvlendas "Monsters".

Tieši Balcers otrajā periodā asistēja Džonam Makartijam, kurš panāca 3:2, bet trešās trešdaļas sākumā latvietis panāca 4:2, bruģējot ceļu uz pārliecinošu "Barracuda" uzvaru.

Latvijas uzbrucējs tika atzīts par mača otro spožāko zvaigzni, bet šajā spēlē viņš veica piecus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Balcers šosezon 52 spēlēs izcēlies ar 15 vārtiem un 21 rezultatīvu piespēli, būdams komandas rezultatīvākais hokejists.

Tikmēr neveiksmīga spēle Kivleniekam, kurš tika galā ar 32 no 38 pretinieku metieniem. Viņš šosezon 34 mačos vidēji ielaidis 3,11 ripas un atvairījis 89,1% metienu.

AHL kopvērtējumā "Penguins" ar 74 punktiem 57 spēlēs ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur "Sound Tigers" ar 66 punktiem 59 mačos ir piektā.

Savukārt Centrālajā divīzijā "Monsters" ar 47 punktiem 57 cīņās ieņem pēdējo, septīto, pozīciju, bet Klusā okeāna divīzijā "Barracuda" ar 56 punktiem 53 mačos ir septītā starp astoņām vienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!