Foto: AP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Bostonas "Bruins" par 52 miljoniem dolāru (27,8 miljoniem latu) piektdien pagarinājusi līgumu ar vienu no vienības līderiem Patrisu Beržeronu, vēsta līgas mājaslapa.

Līgums noslēgts uz astoņām sezonām, un paredzēts, ka hokejists katrā no tām saņems 6,5 miljonus dolāru (3,5 miljonus latu).

Jaunais līgums stāsies spēkā ar 2014./2015.gada sezonu, jo šobrīd 27 gadus vecajam Beržeronam saskaņā ar pašreizējo līgumu, par sezonu saņemot piecus miljonus dolāru (2,7 miljonus latu), atlicis nospēlēt vēl gadu.

Iepriekšējā sezonā Beržerons aizvadīja 42 spēles, kuru laikā paspēja gūt desmit vārtus un veikt 22 rezultatīvas piespēles. Savukārt Stenlija kausa izcīņā viņš piedalījās 22 cīņās, kuru laikā guva deviņus vārtus un sešas reizes rezultatīvi asistēja partneriem.

Izslēgšanas spēļu izskaņu hokejists aizvadīja ar cauru plaušu. Beržerons neilgi pēc sezonas pēdējās spēles tika nogādāts slimnīcā, taču divas dienas vēlāk no tās tika izrakstīts.

Pērn Beržerons ieguva Frenka Selkes trofeju, ko pasniedz labākajam aizsardzības stila uzbrucējam. Šai balvai hokejists bija nominēts arī šogad, taču viņu par vienu punktu apsteidza Džonatans Tēvss no Čikāgas "Blackhawks" komandas.

Tā vietā Beržerons tika pie Kinga Klensija balvas, ko pasniedz hokejistam, kurš sevi pierādījis kā līderi uz ledus un ārpus laukuma.

Beržerons "Bruins" paspārnē nonāca 2003.gadā, kad Bostonas vienība viņu ar kopējo 45.numuru izvēlējās NHL draftā.

Kopumā NHL karjeras laikā hokejists aizvadījis 579 spēles, kuru laikā pretinieku vārtsargus pārspējis 153 reizes un veicis 280 rezultatīvas piespēles.

Jau vēstīts, ka "Bruins" šonedēļ uz astoņiem gadiem par kopējo vērtību 56 miljoni dolāru (30 miljonu latu) pagarināja līgumu arī ar komandas pamatvārtsargu somu Tūku Rasku.

Kā ziņots, "Bruins" komanda Stenlija kausa sestajā mačā piekāpās Čikāgas "Blackhawks" vienībai ar 2:3, pēdējos divus vārtus ielaižot izšķirošo divu minūšu laikā. Sērijā "Bruins" cieta neveiksmi ar rezultātu 2-4.

Pagājušajā sezonā "Bruins" komandā spēlēja arī latvietis Kaspars Daugaviņš, taču starpsezonā Bostonas vienība viņam nepiedāvāja jaunu līgumu.

Tādējādi latvietis kļuvis par neierobežoti brīvo aģentu. Līdz ar to ne tikai citi līgas klubi ar Daugaviņu varēs vienoties par tādu pašu vai mazāku atalgojumu, bet arī "Bruins".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!