Bostonas "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks" klubu hokejistiem līdz ar svētdien gūtajām uzvarām izdevās turpināt panākumu sēriju Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā.

Maikla Raidera sešas minūtes pirms mača pamatlaika beigām gūtie vārti ļāva Bostonas "Bruins" vienībai ar rezultātu 2:1 izbraukumā pārspēt Atlantas "Thrashers" un tādējādi izcīnīt astoto uzvaru pēc kārtas. Menijs Fernandess "Bruins" vārtos atvairīja 32 no 33 sāncenšu izdarītajiem metieniem.

"Viņš [Fernandess] bija lielisks, glābjot komandu no nepatikšanām vairākas svarīgās epizodēs," vārtsarga sniegumu komentēja Bostonas treneris Klods Žuljēns.

"Bruins" pēc šīs uzvaras noķēra NHL līdervienību Sanhosē "Sharks" - abām komandām tagad ir 58 punkti. Bostonas kluba pašreizējā uzvaru sērija ir garākā kopš 1992./1993. gada sezonas, kad klubs regulāro čempionātu noslēdza ar astoņiem panākumiem pēc kārtas.

Savukārt kluba rekordu, izcīnot devīto uzvaru pēc kārtas, svētdien izdevās sasniegt Čikāgas "Blackhawks" hokejistiem, kuri sāncenšu laukumā ar 4:1 lika kapitulēt Minesotas "Wild". Pirms tam kluba labākais sasniegums bija astoņu uzvaru sērija, kādu izdevās īstenot 1971. un 1981. gadā.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Dastins Baifuglēns.

"Jūtamies kā Bostonas "Celtic" basketbolā. Esam mierīgi un pārliecināti par saviem spēkiem," sacīja "Blackhawks" spēlētājs Džonatans Tēvzs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!