Foto: EPA/LETA
Izšķirošās uzvaras trešdienu guva Bostonas "Bruins" un Tampabejas "Lightning", kas savās Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences ceturtdaļfināla septītajās spēlēs pārspēja attiecīgi Monreālas "Canadiens" un Pitsburgas "Penguins".

Aizvadot "play-off" spēles bez savām zvaigznēm, Sidnija Krosbija un Jevgeņija Malkina, Pitsuburgas "Penguins" šosezon Stenlija kausa izcīņā netika tālāk par pirmo kārtu, piekāpjoties Tampabejas "Lighnting", kas septītajā, izšķirošajā spēlē uzvarēja ar minimālu pārsvaru – 1:0.

Vienīgos vārtus šai mačā guva Šons Bergenhaims, bet "Lighnting" vārtsargs Dveins Rolsons atvairīja visus 36 pretinieku metienus.

Bostonas "Bruins" un Monreālas "Canadiens" spēlē uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešamas visas 60 pamatlaika minūtes un papildlaiks, kura sestajā minūtē uzvaras vārtus guva Nātans Hortons.

Pamatlaiks noslēdzās ar neizšķirtu 3:3. Pēc pirmā perioda vadībā ar 2:1 bija izvirzījušies "Bruins", bet pēc otrās trešdaļas rezultāts jau bija neizšķirts 2:2, un trešajā periodā abas komandas guva vēl pa vieniem vārtiem, spēli aizvedot līdz papildlaikam.

Līdz ar to ir zināmi visi Austrumu konferences pusfinālisti – "Lightning" tiksies ar Vašingtonas "Capitals", bet "Bruins" atkārtos pagājušā gada otro kārtu, pretiniekos saņemot Oskara Bārtuļa pārstāvēto Filadelfijas "Flyers", kas pērn atspēlējās no 0-3 un iekļuva konferences finālā.

Rietumu konferences pusfinālā Vankūveras "Canucks" tiksies ar Nešvilas "Predators", bet Sanhosē "Sharks" – ar Detroitas "Red Wings".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!