Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Bostonas "Bruins" pieredzējušais vārtsargs Tims Tomass izlaidīs nākamo 2012./13.gada sezonu, apstiprinājis hokejists.

Pirms gada 38 gadus vecais Tomass palīdzēja "Bruins" izcīnīt Stenlija kausu, bet pēc tam viņš tika atzīts par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju.

"Jau kopš bērna kājas allaž esmu vēlējies būt hokejists. Esmu laimīgs cilvēks, jo man izdevās ne tikai piepildīt savu sapni, bet arī sasniegt rezultātus, uz kādiem nebiju cerējis," sociālajos tīklos internetā paudis Tomass. "Lai hokejists būtu spējīgs īstenot šādus sasniegumus, viņam jāziedo daudzas lietas citās dzīves jomās un savās attiecībās. Uzskatu, ka 38 gadu vecumā ir pienācis laiks sevi veltīt lietām, kuras līdz šim esmu atstājis novārtā. Šobrīd pats svarīgākais mana dzīvē ir atkal apvienoties ar draugiem, ģimeni un ticību."

"Tieši ar to plānoju nodarboties nākamajā sezonā," piebilda vārtsargs, par kura vēlmi paņemt pauzi no profesionālā hokeja bija baumots jau iepriekš.

Tomasu ar "Bruins" komanda saista līgums vēl uz vienu gadu.

Šosezon Tomass vidēji ik mačā ielaida 2,36 ripas un atvairīja 92% metienu, tomēr "Bruins" no cīņas par Stenlija kausu izstājas jau pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, kad zaudēja Vašingtonas "Capitals" hokejistiem.

Tomass 2009. un 2011.gadā ieguva Vezina balvu, kuru piešķir līgas labākajam vārtsargam.

"Bruins" komandu Tomass pārstāv kopš savas pirmās NHL spēles 2002.gadā.

ASV izlases rindās Tomass 1996.gadā ieguva pasaules čempionāta bronzas medaļu, bet 2010.gadā kļuva par olimpisko vicečempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!