Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokejists Zemgus Girgensons piektdien nospēlēja vairāk par 20 minūtēm, bet viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" mājās ar 3:1 uzvarēja Filadelfijas "Flyers" komandu Nacionālās hokeja līgas (NHL) cīņā, informē rīkotāji.

Girgensons spēlēja 20 minūtes un 27 sekundes, kas šosezon viņam bija lielākais uz laukuma pavadītais laiks, pie rezultativitātes punktiem netika, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izdarīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja četros no sešiem iemetieniem. Latvijas hokejists spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Sabres" izcīnīja ceturto uzvaru šosezon 11 aizvadītās spēlēs. Bufalo komandas labā vārtus guva Džeks Aihels, Raiens O'Reilijs un Nikolass Delorjē. O'Reilijs nopelnīja arī divas rezultatīvas piespēles un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Vārtos Linuss Ulmarks atvairīja 27 no 28 metieniem.

Mājinieki pa ripai guva katrā no periodiem, līdz 44. minūtei panākot 3:0, taču trīs minūtes līdz beigām "Flayers" iemeta goda vārtus, kad precīzs bija Marks Štraits.

Girgensons šosezon 11 spēlēs ir guvis vienus vārtus.

Bufalo "Sabres" ar astoņiem punktiem 11 mačos ieņem 14. vietu Austrumu konferencē, bet "Flyers" ar 10 punktiem desmit spēlēs ir 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!