Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā piektdien piedzīvoja latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas izbraukumā ar 2:3 (0:3, 1:0, 1:0) piekāpās Detroitas klubam "Red Wings".

Šis zaudējums nodrošinājis "Sabres" komandai pēdējo vietu līgas regulārā čempionāta noslēguma kopvērtējumā.

Girgensons uz ledus pavadīja 16 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un spēka paņēmienus, nopelnīja divu minūšu noraidījumu par turēšanu ar rokām, bloķēja vienu metienu un nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1.

Tāpat latvietis uzvarējis deviņos no 15 iemetieniem.

Pirmajā trešdaļā laukuma saimnieki panāca 3:0 savā labā, bet katrā no pārējām divām trešdaļām "Sabres" pa vieniem vārtiem atguva. Lai arī viesiem piederēja pārsvars veiktajos metienos pa vārtiem (28 pret 22), "Red Wings" nosargāja sev tik ļoti vērtīgo uzvaru cīņā par iekļūšanu Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Girgensons, kurš izlaida gandrīz visu martu ķermeņa apakšējās daļas savainojuma dēļ, šīs sezonas 65 spēlēs guvis sešus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -6.

"Sabres" ar 51 punktu 77 spēlēs jau garantējusi ne tikai pēdējo, astoto, vietu Atlantijas divīzijā, bet arī pēdējo pozīciju Austrumu konferencē un visā līgā. No visas līgas priekšpēdējās komandas Bufalo vienība atpaliek par 12 punktiem.

Tikmēr "Red Wings" ar 88 punktiem 77 mačos ieņem Austrumu konferences sesto vietu.

Līdz sezonas beigām "Sabres" komandai vēl atlikušas piecas spēles, bet pēc tam sagaidāms, ka Girgensons un arī galvenais treneris Teds Nolans pievienosies Latvijas izlasei, lai palīdzētu gatavoties maijā gaidāmajam pasaules čempionātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!