Foto: LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts piektdien Čehijas čempionāta spēlē atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm un uzvaras "bullīti", kamēr Andris Džeriņš pēc mēnesi ilgas traumas dziedēšanas atgriezās uz ledus un arī palīdzēja savai komandai izcīnīt uzvaru.

Bukarta pārstāvētā "Zlīn" savā laukumā ar 4:3 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 1:0) pārspēja Homutovas "Pirati" komandu.

Bukarts spēles pamatlaikā atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm, bet 60 minūtēs un pēc tam sekojošajā pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā abas komandas izpildīja pa astoņiem metieniem, turklāt Bukartam tika dotas trīs iespējas. Pirmajās divās viņš bija neprecīzs, bet trešajā reizē latvietis realizēja "bullīti" un pielika punktu šim mačam.

Bukarts šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un 58 sekundes, trīs reizes metot pa pretinieku vārtiem un maču noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Šosezon Bukarts 47 spēlēs guvis 18 vārtus un 19 reizes asistējis partneriem, ieņemot 11.vietu līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Tikmēr Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" savā laukumā pagarinājumā ar 4:3 (1:1, 2:0, 0:2, 1:0) pieveica "Olomouc" hokejistus.

Džeriņš, kurš traumas dēļ nevarēja spēlēt mēnesi un izlaida astoņas spēles, šajā mačā laukumā bija 17 minūtes un vienu sekundi, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja 13 no 16 iemetienos un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Džeriņš šosezon 32 mačos atzīmējies ar 13 vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 99 punktiem 49 mačos atrodas Libereces "Bīlī Tigrši" komanda, bet ceturtā ar 86 punktiem 48 spēlēs ir Mountfield" vienība, kamēr "Zlīn" ar 66 punktiem ieņem desmito pozīciju 14 komandu vidū, tikai par punktu apsteidzot Plzeņas "Škoda".

Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl trīs kārtas. Izslēgšanas sacensības pirmo sešu vietu ieguvējas sāks no ceturtdaļfināla, bet 7.-10.vietas ieguvējas vispirms spēkosies astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!