Foto: Zlin Press Jiří Zaňát

Latvijas hokejists Roberts Bukarts svētdien turpināja rezultatīvo sezonu, gūstot vārtus un rezultatīvi piespēlējot "Zlīn" komandas uzvarētā Čehijas čempionāta spēlē.

"Zlīn" savā laukumā sīvā cīņā ar 4:3 (3:0, 0:0, 1:3) pārspēja Brno "Kometa" komandu, tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas.

Bukarts jau cīņas otrajā minūtē atklāja rezultātu, bet vēl pēc minūtes viņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Petram Holīkam realizēt vairākumu un panākt 2:0.

Turpinājumā "Zlīn" guva arī trešos vārtus, bet 52.minūtē izvirzījās vadībā ar 4:1. Tomēr mača beigas bija saspringtas, jo "Kometa" 63 sekundes pirms pamatlaika beigām samazināja starpību līdz minimumam. Beigās "Zlīn" uzvaru tomēr nosargāja, sagādājot Brno klubam trešo zaudējumu pēc kārtas.

Bukarts šajā spēlē laukumā bija 16 minūtes un 36 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1. Tāpat uzbrucējs trešajā periodā par dūru vicināšanu nopelnīja divas soda minūtes.

Jau ziņots, ka piektdien Bukarts guva Zlīnas kluba vienīgos vārtus, ar ko pietika, lai uzvarētu Karlovi Vari "Energie" hokejistus un pārtrauktu astoņu zaudējumu sēriju.

Šosezon Bukarts 26 spēlēs guvis 12 vārtus un desmit reizes asistējis partneriem, ar 22 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet visas līgas labāko punktu guvēju sarakstā ieņemot 13.vietu.

Tikmēr citā spēlē Latvijas hokejista Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" savās mājās ar 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) uzvarēja "Mlada Boleslav" komandu.

Džeriņš, kurš iepriekšējā mačā guva divus vārtus, šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās, bet mača beigās par kaušanos nopelnīja 14 soda minūtes.

Uzbrucējs spēlēja 17 minūtes un 40 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja 12 no 18 iemetieniem, spēli noslēdzot ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Džeriņš šosezon 20 spēlēs ir guvis septiņus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +9.

Turnīra līdere ar 56 punktiem 27 mačos ir Liberecas "Bili Tygri", "Mountfield" ar 47 punktiem 29 spēlēs ieņem piekto vietu, savukārt "Zlīn" ar 30 punktiem 27 mačos ir 12.pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!