Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Rihardam Bukartam bija piedāvājumi no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un Ziemeļamerikas komandām, taču viņš izvēlējās karjeru turpināt Čehijas augstākās līgas vienībā Zlīnas "Aukro Berani", čehu klubam atklāja hokejists.

Kā vēstīts, Rihards Bukarts pirmdien pievienojās "Aukro Berani" komandai, ko jau pārstāv viņa brālis Roberts Bukarts, turklāt pārbaudes laiku izturējis arī latviešu aizsargs Ralfs Freibergs.

Pašlaik 21 gadu vecais Bukarts iepriekšējās četras sezonas pavadīja Ziemeļamerika, bet aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Amerikas Hokeja līgā (AHL) un Austrumkrasta Hokeja līgas (ECHL) klubos.

"Man bija iespēja doties atpakaļ uz Ziemeļameriku, bija tīri pieņemams piedāvājums. Tomēr saņēmu piedāvājumus arī no KHL komandas un Zlīnas kluba. Domājot par savu attīstību un par to, ka varēšu spēlēt kopā ar brāli, pēc līguma piedāvājumu nebija nekādu šaubu, devos uz šejieni un parakstīju vienošanos," stāstīja Bukarts.

Hokejists grib daudz spēlēt, gūt vārtus un palīdzēt arī partneriem atzīmēties ar precīziem metieniem.

"Neko daudz negaidu no līgas. Starp Eiropas spēcīgākajām līgām līmenis daudz neatšķiras. Zlīnā ir lielisks klubs, komandas biedri ir ļoti atsaucīgi, esam kā viena liela ģimene. Pilsēta nav īpaši liela [apmēram 75 000 iedzīvotāju], bet Latvijā tā būtu viena no lielākajam," teica Bukarts.

Brāļiem Bukarti pirmo reizi karjerā spēlēs vienā klubā, bet plecu pie pleca viņi cīnījās arī pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā.

"Pusotru mēnesi spēlējām kopā izlasē. Tā bija laba pieredze, kā arī gandarījums mūsu vecākiem. Izbaudīju šo mirkli. Labi, ka atkal varam būt kopā. Viņš ir labs mentors, daudz ko varu no viņa iemācīties," skaidroja Bukarts.

AHL čempionātā latvietis Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" fārmklubā Springfīldas "Thunderbirds" 14 spēlēs izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, bet ECHL vienībā Mančestras "Monarchs" viņam 37 mačos 16 vārti un 17 rezultatīvas piespēles.

Šajā pavasarī Bukarts tika iekļauts arī Latvijas izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā, kur, demonstrējot aktīvu sniegumu, septiņos mačos tika pie trim rezultatīvām piespēlēm.

"37 spēlēs ECHL iemetu 16 vārtus, savācu gandrīz punktu spēlē. Nekas, ka neizdevās nostiprināties AHL, viss būs labi," maijā pēc atgriešanās no pasaules čempionāta jaunākais no Bukartiem aģentūrai LETA pauda, ka iepriekšējā bija sekmīga un izteica apņēmību jau jaunajā sezonā tikt NHL. "Jādomā tikai par NHL."

Viens no Zlīnas kluba līderiem ir tieši Roberts Bukarts, kurš iepriekšējā sezonā kopumā 54 mačos atzīmējās ar 21 vārtiem un 19 rezultatīvām piespēlēm.

Pagājušajā sezonā Zlīnas komanda Čehijā ieņēma 11. vietu, paliekot divu punktu attālumā no dalības izslēgšanas sacensībās.

Roberts Bukarts "Zlīn" komandā aizvadījis pusotru sezonu, kļūdams par vienu no komandas uzbrukuma līderiem, jo piedaloties 100 mačos, viņš izcēlies ar 42 vārtiem un 36 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!