Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" pirmdien, tuvojoties pāreju perioda beigām, uz savu fārmklubu Jūtikas "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), nosūtīja latviešu uzbrucēju Ronaldu Ķēniņu, lai jau pēc pāris stundām atsauktu viņu atpakaļ.

Šāds gājiens tika veikts, jo tikai spēlētāji, kas pāreju perioda noslēgumā atrodas AHL komandas rīcībā, varēs tai palīdzēt izslēgšanas turnīrā.

Kopā ar Ķēniņu "Comets" īpašumā īslaicīgi nokļuva arī zviedru vārtsargs Jākobs Markstrems un aizsargs Edams Klendenings.

Ķēniņš janvāra beigās pirmoreiz karjerā tika izsaukts uz "Canucks" vienību no "Comets", kas sacenšas Amerikas Hokeja līgā (AHL), bet vēlāk piedzīvoja debiju NHL, palīdzot Vankūveras vienībai ar 5:2 pārspēt latvieša Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu.

Savukārt jau nākamajā duelī pret Minesotas "Wild" viņš atzīmējās ar pirmo vārtu guvumu, neglābjot komandu no zaudējuma ar 2:3, bet pēc tam sekojošajā mačā viņš guva arī otros vārtus, palīdzot Vankūveras komandai ar 3:2 papildlaikā apspēlēt Vinipegas "Jets".

Aizvadīto 14 maču laikā Ķēniņš, kurš nedēļas nogalē kļuva 24 gadus vecs, guvis trīs vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles, izpelnoties pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Ķēniņš aizvada savu pirmo sezonu Ziemeļamerikā, kur 36 spēlēs AHL turnīrā bija guvis piecus vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles. Šajā laikā viņš iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +6.

Ķēniņš kļuvis par ceturto Latvijas izlases spēlētāju, kurš spēlējis "Canucks" komandā. Iepriekš šīs vienības sastāvā laukumā devušies uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī vārtsargi Artūrs Irbe un Pēteris Skudra. Tāpat viens no "Canucks" leģendārākajiem spēlētājiem vēsturē ir latviešu izcelsmes Kanādas hokejists Harolds Šnepsts.

Ķēniņš aizpagājušajā vasarā noslēdza divu gadu līgumu ar "Canucks", taču pagājušo sezonu viņš pavadīja, izīrēts savai iepriekšējo gadu komandai Cīrihes "ZSC Lions", ar kuru kļuva par Šveices čempionu.

"Canucks" vienība ar 75 punktiem 62 spēlēs ieņem otro vietu Klusā okeāna divīzijas kopvērtējumā, kas dod sesto vietu Rietumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!