Foto: AFP/Scanpix
Ar zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sēriju piektdien sāka Vašingtonas "Capitals" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā latviešu speciālists Artūrs Irbe.

Sērijas pirmajā mačā "Capitals", kas regulārajā čempionātā bija konferences spēcīgākā vienība, ar 2:4 (1:1, 1:2, 0:1) savā laukumā zaudēja Tampabejas "Lightning" hokejistiem.

Otrās trešdaļas sākumā "Capitals" izvirzījās vadībā ar 2:1, tomēr "Lightning" komanda jau līdz otrās trešdaļas beigām bija pārņēmusi vadību ar 3:2, kas tika nosargāta arī līdz mača beigām.

"Capitals" komandas labā šajā mačā vārtus guva Aleksandrs Sjomins un Ēriks Fērs, bet uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās Šons Bergenheims, Stīvs Daunijs, Stīvens Stemkoss un Dominiks Mūrs, kurš 40 sekundes pirms pamatlaika beigām ripu raidīja tukšos vārtos.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Lightning" komanda izvirzījās vadībā ar 1-0.

Otrajā Austrumu konferences pusfināla sērijā pašlaik savainotā latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vienība spēkosies ar Bostonas "Bruins". Šajā duelī pirmā cīņa tiks aizvadīta sestdien.

Tikmēr Rietumu konferences pusfināla sērijas pirmajā mačā piektdien Sanhosē "Sharks" komanda savā laukumā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Detroitas "Red Wings".

Uzvaras vārtus pagarinājuma astotajā minūtē guva Bens Ferjero, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šīs sezonas Stenlija kausa izcīņā.

Sērijā "Sharks" izvirzījās vadībā ar 1-0.

Jau vēstīts, ka otrajā Rietumu konferences pusfinālsērijā regulārā čempionāta spēcīgākā vienība Vankūveras "Canucks" atrodas vadībā 1-0 pret Nešvilas "Predators" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!