Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu svētdien pārvarēja Vašingtonas "Capitals" un Otavas "Senators". Līdz ar to zināmi visi otrās kārtas dalībnieki un pāri.

Austrumu konferencē pirmās kārtas sestajā spēlē "Capitals" pagarinājumā ar 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) viesos pieveica Toronto "Maple Leafs", sērijā svinot panākumu ar 4-2.

Pamatlaikā abi vārti tika gūti trešajā periodā. Sākumā 48. minūtē Ostons Metjūzs vadībā izvirzīja "Maple Leafs", bet pēc piecām minūtēm Markuss Jūhansons izlīdzināja rezultātu. Uzvaru un vietu Stenlija kausa nākamajā kārtā "Capitals" nodrošināja Jūhansona otrie gūtie vārti pagarinājuma septītajā minūtē.

Tikmēr citā Austrumu konferences duelī Otavas "Senators" arī papildlaikā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Bostonas "Bruins", visā sērijā triumfējot ar 4-2.

Pirmā periodā izskaņā Drū Stefords vairākumā guva "Bruins" pirmos vārtus, bet otrajā trešdaļā Bobijs Raians un Kails Teriss panāca 2:1 jau "Senators" labā. Pēdējās trešdaļas otrajā minūtē Patrīss Beržerons izlīdzināja rezultātu 2:2, bet "Senators" komandai uzvaru atnesa Klārka Makārtūra vairākumā gūtie vārti pagarinājuma septītajā minūtē.

Tagad Stenlija kausa otrajā kārtā Austrumu konferencē "Capitals" tiksies ar trofejas pašreizējiem īpašniekiem Pitsburgas "Penguins", bet "Senators" spēlēs pret Ņujorkas "Rangers". Savukārt Rietumu konferencē Anaheimas "Ducks" spēlēs pret Edmontonas "Oilers", bet Sentluisas "Blues" – pret Našvilas "Predators".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!