Jo tuvāk ir pasaules hokeja čempionāts Austrijā, jo vairāk ziņu pienāk no dalībkomandu nometnēm. Šķiet, no īsto pasaules mēroga zvaigžņu trūkumu nekādi neizjūtīs Čehijas izlase.
Daudzkārtējie pasaules čempioni, kuri pērn, pasaules čempionātu aizvadot savā valstī, no cīņas par zeltu izstājās jau ceturtdaļfinālā, šogad ir apņēmības pilni izcīnīt pasaules spēcīgākās komandas titulu. Līdz šim pēdējo reizi čehi pasaules čempionātā uzvarēja 2001.gadā. Ja tagad, kad līdz pasaules čempionāta startam paliek 18 dienas, Čehijas izlases sastāvā no 26 spēlētājiem 21 pārstāv kādu NHL klubu. Tajā pat laikā trenera Vladimira Ružičkas rīcībā vēl nav visi vadošie hokejisti.

Čehijas izlases galvenais treneris Vladimirs Ružička, kurš paralēli strādā ar Prāgas klubu "Slavia", komandā jau tagad sapulcināja vairākas spilgtas personības. Pasaules čempionātam jau sākot ar pirmo sagatavošanās posma dienu kopā ar komandu gatavojas vārtsargs Tomašs Vokūns, aizsargi Mareks Zidlickis, Tomašs Kaberle un Karels Pilars, Jirži Šlegrs, Františeks Kaberle un Jirži Fišers. Vēl potenciālie aizsardzības balsti ir arī Martins Heidušeks un Pavels Kubina. Pēdēja liktenis gan vēl nav skaidrs - pēc kādas Čehijas čempionāta spēles aizsargs atļāvās bargi kritizēt mača tiesnesi. Kubinam tika uzlikts naudas sods 200 tūkstošu čehu kronu apmērā, kā arī diskvalificēja viņu uz 15 spēlēm. Šo iemeslu dēļ pagaidām Ružička kategoriski atsakās aicināt Kubinu izlasē.

Arī Čehijas izlases potenciālā uzbrukuma līnija jau tagad izskatās iespaidīgi: Martins Havlats, Martins Straka, Davids Vibornijs, Martins Ručinskis, Vaclavs Varada - šie uzvārdi jau ilgus gadus sastopami NHL rezultatīvāko hokejistu sarakstos.

Praktiski visi Čehijas izlase profesionāļi NHL lokauta laikā pārstāvēja Čehijas klubus. Par lielākajiem savas valsts patriotiem sevi apliecināja Radeks Dvoržaks un Vaclavs Prospals, kuri palīdzēja savai dzimtajai komandai no Českebudejovices uzvarēt pirmās līgas turnīrā un iekļūt elites līgā.

Dažu spēlētāju, kuriem jābūt ierindā pasaules čempionātā, Čehijas izlasei tomēr trūkst. Tie ir Zlinas un Pardubices komandu hokejisti, kuri nesen pabeidza valsts čempionāta finālsēriju (uzvarēja Pardubices komanda). Starp viņiem ir arī Milans Hejduks, kurš 2002./2003.gada sezonā ar 50 gūtiem vārtiem kļuva par NHL labāko vārtu guvēju. Protams, čehi gaida arī līdzjutēju dievināto Jaromiru Jāgru, kurš Omskas "Avangard" sastāvā kļuva par Krievijas superlīgas "play off" turnīra labāko vārtu guvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!