Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" un Čehijas izlases zvaigzne Jakubs Vorāčeks publiski kritizējis NHL vadību par to, ka viņiem nav izdevies vienoties par spēlētāju palaišanu uz 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

Lai arī oficiāli nav paziņots, ka NHL spēlētāji nevarēs piedalīties olimpiskajās spēlēs, tomēr doti vairāki mājieni, ka tā tas būs. Nākamās sezonas NHL kalendārā nav paredzēta pauze olimpiskajām spēlēm, bet līgas komisāri medijiem sacīja, ka Phjončhana var palikt bez pasaules spēcīgākās līgas spēlētājiem.

"Tas ir stulbi un smieklīgi," intervijā "CSN Philly" uzsvēra Vorāčeks. "Olimpiskās spēles notiek reizi četros gados. Es lasīju, ka komisārs Bils Deilijs teica, ka mēs nebrauksim. Neviens negrib, lai viņš brauktu. Spēlētāji grib braukt."

Vairāki hokejisti, kuru starpā ir arī Aleksandrs Ovečkins no Vašingtonas "Capitals", sacīja, ka viņi dosies uz olimpiskajām spēlēm, negaidot NHL vadības atļauju. Ovečkina lēmumu atbalsta arī "Capitals" īpašnieks Teds Leonsis, taču citu klubu vadītāji varētu nebūt tik saprotoši.

"Tas nav tikai bizness, spēlētāji vēlas būt daļa no olimpiskajām spēlēm. Ticiet man, spēlētāji vēlas uz turieni doties. Savukārt tie, kuri nebrauks uz olimpiskajām spēlēm, varēs atgūt spēkus un izārstēt savainojumus," turpināja Vorāčeks. "Gribētu redzēt, kā viņi aizliegs Ovečkinam un citiem Krievijas spēlētājiem doties uz olimpiskajām spēlēm."

Savu viedokli pauduši arī Ovečkina tautietis Jevgeņijs Malkins no Pitsburgas "Penguins" un kanādietis Patrīss Beržerons no Bostonas "Bruins".

"Esmu pārliecināts, ka spēlētāju asociācija un līga panāks vienošanos," teica Malkins, kurš citēts aģentūrā "TASS". "Tas ir svarīgi daudziem sportistiem."

"Tas būtu ļoti skumji, ja mēs nepiedalītos olimpiskajās spēlēs. Tas ir lielākais sporta notikums pasaulē. Kā sportists, vēlos tajā piedalīties," uzsvēra Beržerons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!