Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Leģendārais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs par vienu sezonu pagarinājis līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Floridas "Panthers".

Līdz ar to abu pušu vienošanās noslēgsies pēc nākamās sezonas, bet par šo vienu gadu 43 gadus vecais Jāgrs saņems 3,5 miljonus dolāru (3,3 miljonus eiro).

"Jāgrs ir lielisks piemērs mūsu puišiem. Šī ir lieliska diena mūsu klubam, kam īpašumā ir šāda superzvaigzne," izteicās "Panthers" ģenerālmenedžeris Deils Telons.

Šo sezonu Jāgrs sāka Ņūdžersijas "Devils" komandā, bet februāra izskaņā tika aizmainīts uz "Panthers". Šī kluba sastāvā viņš paguva aizvadīt 20 spēles, kuru laikā izcēlās ar sešiem vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm.

"Esmu priecīgs, ka nokļuvu Floridā. Iepriekš nezināju, cik laba ir šī komanda un organizācija. Daudzi cilvēki domāja, ka mana karjera ir noslēgusies, taču "Panthers" vienība man ir devusi papildu enerģiju," atklāja Jāgrs.

Kopumā šosezon Jāgrs guva 17 vārtus un veica 30 rezultatīvas piespēles 77 spēlēs.

Regulārajā čempionātā Jāgrs guvis 722 vārtus un veicis 1080 rezultatīvas piespēles, kas viņu padara par visu laiku ceturto rezultatīvāko NHL spēlētāju, atpaliekot vien no tādām leģendām kā Veins Grecks, Marks Mesjē un Gordijs Hovs. Tāpat čehs ir piektais visu laiku labākais vārtu guvējs.

Janvārī Jāgrs vienā no NHL regulārā čempionāta mačiem pamanījās gūt "hat-trick", būdams vēsturē vecākais hokejists, kurš ko tādu paveicis.

Lai gan "Panthers" šosezon jau 13.reizi pēdējo 14 gadu laikā nesasniedza Stenlija kausa izcīņu, šī komanda tiek vērtēta ar augstu potenciālu, kas tuvākajā nākotnē varētu dot augstvērtīgus rezultātus.

Jāgrs savas karjeras laikā Čehijas izlases rindās divas reizes uzvarējis pasaules čempionātā, kā arī ticis pie zelta 1998.gada olimpiskajās spēlēs.

Jāgrs 1991. un 1992. gadā kā pusaudzis kopā ar NHL klubu Pitsburgas "Penguins" ieguva Stenlija kausu, bet 1999.gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!