Foto: F64

Latvijas čempioni hokejā "Rīga"/"Prizma" valsts virslīgas mačā otrdien pārliecinoši ar 8:2 (2:0, 2:1, 4:1) savā laukumā apspēlēja jaunizveidoto "Ogre"/"Sāga 97" komandu.

Pirmajā periodā divus vārtus čempioniem guva Andris Siksnis, bet otrās trešdaļas sākumā deficītu ogrēniešiem līdz minimumam samazināja Juliāns Misjus. Tomēr turpinājumā piecus vārtus pēc kārtas guva "Rīga"/"Prizma" spēlētāji Viktors Lobačevs, Bruno Priede, Jānis Pētersons, Rihards Maļinovskis un Konstantīns Kaļiņins, bet tikai pamatlaika beigās vēl vienu reizi "Ogre"/"Sāga 97" labā izcēlās Kristaps Jaunozoliņš.

Savukārt punktu mačam ar precīzu metienu pēdējā minūtē pielika rīdzinieku spēlētājs Krišs Grundmanis.

Par rezultatīvāko spēlētāju mačā kļuva Edgars Kurmis, kurš "Rīga"/"Prizma" sastāvā izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Sezonas otrajā mačā šis pērnās sezonas valsts čempionei bija pirmais panākums pamatlaikā.

Laikā, kad visas komandas aizvadījušas pa divām spēlēm, vienīgā līdere ar sešiem punktiem ir atjaunotā "Liepājas" komanda, tai ar pieciem punktiem seko "Rīga"/"Prizma", bet trešā ar četriem punktiem ir vicečempione "Kurbads". "Zemgale"/LLU un ambiciozā "Mogo" divās cīņās tikušas pie trim punktiem, bet bez punktiem cīnās Jūrmalas HASC un "Ogre"/"Sāga 97".

Septiņas komandas piecos apļos aizvadīs 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz 7.martam. Regulārās sezonas uzvarētāji automātiski nodrošinās sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepājas pilsēta.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!