Foto: Publicitātes foto
Ar uzvaru pagarinājumā Latvijas hokeja virslīgas ceturtdaļfināla sēriju trešdien iesāka pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "Rīga"/"Prizma". Tāpat jau prognozējamas uzvaras pirmajās izslēgšanas turnīra spēlēs guva "Liepājas" un "Kurbada" vienības.

"Rīga"/"Prizma" ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:0, 1:1, 1:0) savā laukumā pieveica "Zemgale"/LLU spēlētājus. Rezultātu 46.minūtē atklāja jelgavnieku spēlētājs Valentīns Feoktistovs, tomēr 52.minūtē vairākumu izmantoja Bruno Priede un mājinieki panāca izlīdzinājumu.

Uzvaras vārtus 69.minūtē guva Vladislavs Balakuns.

Sērijas līdz trim uzvarām nākamais mačs ceturtdien vēlreiz notiks Rīgā.

Ar ļoti pārliecinošu uzvaru izslēgšanas turnīru iesāka "Liepāja", kas ar 11:3 (2:0, 7:2, 2:1) savā laukumā sagrāva regulārās sezonas vājāko vienību Jūrmalas HASC, kaut vēl spēles vidū rezultāts bija vien 3:2. Šajā mačā "Liepājas" sastāvs bija papildināts arī ar vairākiem Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" spēlētājiem.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Edgars Homjakovs un Roberts Bukarts, kuri arī izpildīja pa vienai rezultatīvai piespēlei. Savukārt ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm izcēlās Māris Bičevskis.

Tikmēr "Kurbads" sērijas pirmajā mačā ar 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) pieveica "Ogre"/"Sāga 97" komandu. Uzvarētājiem divus vārtus guva Edgars Adamovičs, bet trīs rezultatīvas piespēles izpildīja Aleksejs Širokovs.

Kā ziņots, regulārajā sezonā septiņas komandas sacentās piecos apļos. Regulārās sezonas uzvarētāji "Mogo" automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiekas komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai.

Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!