Foto: AP/Scanpix
Pašreizējie sacensību čempioni Ženēvas "Servette" hokejisti svētdien sasniedza prestižās Špenglera kausa izcīņas pusfinālu.

"Torriani" apakšgrupas noslēdzošajā mačā "Servette" ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica Somijas klubu Helsinku "Jokerit".

Mača rezultātu septītajā minūtē atklāja "Servette" hokejists Kevins Romī, bet vien 34.minūtē to līdzsvaroja Ville Lajunens. Noslēdzošajā trešdaļā Ženēvas klubam izdevās gūt divus bezatbildes vārtus, nodrošinot sev uzvaru apakšgrupā un automātisku vietu pusfinālā.

Līdz ar to kļuvis skaidrs, ka "Jokerit" un Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Krievijas komanda par vietu pusfinālā cīnīsies ceturtdaļfinālā, kura dalībnieki pilnībā vēl tikai tiks noskaidroti svētdienas vakarā.

Jau vēstīts, ka šīs apakšgrupas pirmajā mačā piektdien "Salavat Julajev" ar 2:3 piekāpās Ženēvas "Servette", bet sestdien Krievijas komanda ar 4:3 apspēlēja "Jokerit".

Tikmēr "Cattini" apakšgrupā piektdien mājinieki "Davos" ar 2:1 uzvarēja Kanādas izlasi, bet sestdien kanādieši ar 3:1 pieveica Zagrebas "Medveščak" komandu no Horvātijas. Svētdien "Davos" tiksies ar Zagrebas klubu, lai noskaidrotu vietu sadalījumu pēc apakšgrupu turnīra.

Pēc grupu turnīra katras apakšgrupas uzvarētāji automātiski iekļūs pusfinālā, bet atlikušās četras komandas sacentīsies ceturtdaļfinālā. Sacensības ilgs līdz 31.decembrim.

Pirmoreiz turnīrā startē trīs Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi.

Pērn par Špenglera kausa ieguvēju "Servette" sastāvā kļuva latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš.

Šveicē notiekošā Špenglera kausa izcīņa notiek kopš 1923.gada, un tas ir otrais vecākais starptautiskais klubu turnīrs pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Špenglera kausa izcīņā neviena KHL komanda nav triumfējusi kopš 2010.gada, kad to paveica Sanktpēterburgas SKA. Gadu vēlāk turnīrā piedalījās arī Latvijas vienība Rīgas "Dinamo", turnīru noslēdzot otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!