Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Čempionu līgas turnīra hokejā dalībnieku skaits nākamajā sezonā tiks palielināts vēl par četriem un sasniegs 48, bet par Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienību dalību pagaidām vēl skaidrības nav.

Nākamajā sezonā šīs 48 komandas tiks sadalītas 16 grupās pa trim vienībām katrā. Labākās divas komandas no katras grupas kvalificēsies 1/16 finālam, turpinājumā izslēgšanas spēlēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā, bet turnīra čempions tiks noteikts vienā finālmačā.

Kopējais spēļu skaits turnīrā būs 157, kas būs mazāk nekā šosezon aizvadāmā 161 cīņa.

Turnīrā 26 būs A licenču klubi no Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Vācijas, Šveices un Austrijas, kas pērnā decembra sākumā dibināja jauno Eiropas hokeja klubu čempionātu, ko nodēvēja par Čempionu līgu, 12 vietas aizņems B licenču klubi no šīm sešām valstīm, bet vēl desmit klubi no citām valstīm, ieskaitot šīs sezonas Kontinentālā kausa čempionus, iegūs C licences jeb speciālos ielūgumus.

"Vēlamies padarīt mūsu formātu vēl piesaistošāku faniem, sākot izslēgšanas spēles agrāk un radot vairāk "play-off" maču," izteicies Čempionu līgas vadītājs Anderss Ternborns.

Kā pavēstījuši organizatori, ieviestās izmaiņas ir pirmais solis, lai "nākotnē piesaistītu klubus no KHL", sīkāk gan situāciju nepaskaidrojot.

Šajā sezonā Čempionu līgas pirmajā posmā 44 komandas bija sadalītas 11 apakšgrupās, bet turnīra fināls paredzēts nākamā gada februārī.

Turnīra dibinātājvienības savās rokās tur galveno Čempionu līgas kontrolpaketi - to īpašumā atrodas 63% čempionāta akciju, kamēr sešu valstu līgām pieder 25%, bet Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) - 12%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!