Foto: F64

Latvijas hokejists Oskars Cibuļskis un viņa pārstāvētā Čehijas ekstralīgas komanda Hradeckrālovas "Mountfield", kuru pārstāv arī Andris Džeriņš, pirmdien viesos piedzīvoja pirmo zaudējumu izslēgšanas spēļu ceturtdaļfinālā.

"Mountfield" viesos ar rezultātu 2:4 (1:2, 1:0, 1:1) atzina Liberecas "Bili Tygri" pārākumu, bet sērijā līdz četrām uzvarām "Mountfield" ir vadībā ar 2-1.

Latviešu aizsargs šajā spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, pie punktiem tiekot jau trešajā cīņā pēc kārtas.

Cibuļskis spēlēja pirmajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 21 minūti un 58 sekundes, kuru laikā izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem un vienu spēka paņēmienu, kā arī nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu +1. Aizsargs nedaudz vairāk kā četras minūtes spēlēja arī vairākumā.

Hradeckrālovas komanda pirmajā trešdaļā zaudēja divus vārtus, taču vienus spēja atgūt un pirmās 20 minūtes noslēgt ar rezultātu 1:2. Cibuļskis piedalījās pirmajā "Mountfield" vārtu guvumā, kad aizsargs izpildīja metienu no zilās līnijas, bet ripas ceļu pamainīja Radeks Smoleņāks.

Turpinājumā viesiem tā arī neizdevās atgūties, turklāt otrā perioda sākumā un cīņas 55. minūtē "Bili Tygri" iemeta vēl pa ripai, panākot 4:1. Vienus vārtus "Mountfield" mača izskaņā atspēlēja, taču ar to nepietika, lai pacīnītos par uzvaru spēlē, rezultātā viesi piedzīvoja pirmo zaudējumu sērijā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva un rezultatīvu piespēli atdeva Mareks Kvapils.

Nākamā spēle starp abām komandām paredzēta otrdien Liberecā, bet pēc tam 22. martā sērija atgriezīsies Hradeckrālovā.

Cibuļskis sērijas pirmajā mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot "Mountfield" uzvarēt pagarinājumā ar 3:2, bet otrajā mačā viņš reizi asistēja partneriem, Hradeckrālovas komandai tiekot pie uzvaras ar 3:1.

"Mountfield" regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāka no ceturtdaļfināla. Tikmēr "Bili Tygri" bija septītā un "play-off" pirmajā kārtā ar 3-0 pārspēja Prāgas "Sparta" vienību, kurai sezonas beigās palīdzēja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

Tāpat pirmajā kārtā apstājās uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" vienība, kas ar 1-3 piekāpās "Olomouc" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!