Foto: LETA

Zaudējumu Čehijas hokeja esktralīgas izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla ceturtajā mačā otrdien cieta latviešu aizsarga Oskara Cibuļska un uzbrucēja Andra Džeriņa pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" komanda.

"Mountfield" izbraukumā ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) pārliecinoši piekāpās Liberecas "Bili Tygri" komandai, kas tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākusi neizšķirtu 2-2.

Pirmo spēli izslēgšanas turnīrā otrdien aizvadīja Džeriņš, kurš gan neglāba komandu no zaudējuma.

Džeriņš otrdienas spēlē laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 43 sekundēs pa vārtiem nemeta, bet uzvarēja septiņos no 12 iemetieniem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Cibuļskis nospēlēja 19 minūtes un 11 sekundes. Pa šo laiku viņš bloķēja vienu metienu un izpelnījās negatīvu lietderības koeficientu -1, kā arī atzīmējās ar 16 soda minūtēm, no tām desmit izpelnoties par rupjību.

Ceturtdien sērija atgriezīsies Hradeckrālovā.

Cibuļskis katrā no sērijas pirmajām trim spēlēm izcēlās ar rezultativitāti, kopumā tiekot pie četrām rezultatīvām piespēlēm.

"Mountfield" regulārajā čempionātā ieņēma otro vietu, līdz ar to izslēgšanas turnīru sāka no ceturtdaļfināla. Tikmēr "Bili Tygri" bija septītā un "play-off" pirmajā kārtā ar 3-0 pārspēja Prāgas "Sparta" vienību, kurai sezonas beigās palīdzēja Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda.

Tāpat pirmajā kārtā apstājās uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" vienība, kas ar 1-3 piekāpās "Olomouc" hokejistiem.

Iepriekšējā sezonā "Mountfield" apstājās pusfinālā, kamēr par čempioni tika kronēta Brno "Kometa" komanda, kas finālā ar 4-0 pārspēja "Bili Tygri".

"Mountfield" kā regulārā turnīra otrās vietas ieguvēja jau nodrošinājusi vietu nākamās sezonas Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!