Foto: AFP/Scanpix

Čikāgas "Blackhawks" treneris Žoels Kvenevils ir kļuvis par trešo treneri Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vēsturē, kura vadītā komanda izcīnījusi 700 uzvaras NHL regulārajā čempionātā, ziņo līgas mājas lapa.

Vairāk uzvaru NHL regulārajā sezonā ir tikai Skotijam Boumenam (1244) un Elam Arbūram (782).

Vēsturisko panākumu "Blackhawks" izcīnīja trešdien spēlē pret Senluisas "Blues", uzvarot to ar 4:0. Pēc mača beigu signāla Čikāgas kluba aizsargs Dankans Kīts savāca "laimīgo" ripu un uzdāvināja to trenerim kā piemiņu par rekordu.

"Šī bija laba uzvara," atzina Kvenevils. "Man būtu pieticis ar jebkādu uzvaru, bet man patiešām patika, kā mums šodien vedās spēle."

Kvenevils 1995./1996.gada sezonā ieguva Stenlija kausu kā Kolorādo "Avalanche" galvenā trenera palīgs, nākamajā pievienojās Senluisas "Blues" un pēc Maika Kīnena atlaišanas kļuva par šīs vienības galveno treneri. Ar "Blues" Kvenevils izcīnīja 307 uzvaras un septiņas sezonas pēc kārtas iekļuva Stenlija kausa izcīņā, līdz 2004.gadā viņu no amata atbrīvoja.

Pēc tam Kvinevils uz trim sezonām atgriezās "Avalanche" komandā, bet "Blackhawks" viņš pievienojās 2008./2009. gada sezonas sākumā. 2010. un 2013. gadā Kvenevila vadībā "Blackhawks" izcīnīja Stenlija kausu. Līdz ar to viņš kļuva par vienīgo treneri kluba vēsturē, kurš divreiz aizvedis komandu līdz galvenajai NHL trofejai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!