Foto: LHF

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistents Aigars Cipruss varētu zaudēt darbu, jo viņš bez Latvijas Hokeja federācijas (LHF) atļaujas sācis vadīt Lietuvas jauniešu komandu Viļņas "Baltika", otrdien intervijā laikrakstam "Diena" sacīja LHF prezidents Kirovs Lipmans.

Atgādinām, ka oktobra beigās Cipruss kļuva par Teda Nolana asistentu Latvijas izlasē, bet janvāra sākumā viņš piekrita vadīt Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas vienību "Baltika".

"Uzskatu, ka Cipruss rīkojās ļoti negodīgi, pieņemot darba piedāvājumu ārzemēs un par to neinformējot Latvijas Hokeja federācijas vadību. Izlasei pēc nepilna mēneša ir sezonas galvenās spēles, bet viņš aizbrauc, nevienam neko nesakot. Godprātīgi cilvēki tā nerīkojas. Mums taču bija noruna, ka pirms turnīra viņš skatīsies izlases kandidātus, kuri spēlē šeit uz vietas Rīgas "Dinamo". Arī "Liepājā Metalurgs" sastāvā ir perspektīvi spēlētāji," sašutumu intervijā laikrakstam "Diena" pauda Lipmans, kurš atklāja, ka lēmums par Ciprusu tiks pieņemts trešdien LHF Valdes sēdē.

"Man jau bija telefonsaruna ar galveno treneri Tedu Nolanu. Viņš man apgalvoja, ka liels profesionālis hokeja lietās viņam līdzās neesot nepieciešams. Galvenais, lai būtu cilvēks, kurš visu informāciju precīzi latviešu vai krievu valodā var nodot spēlētājiem," stāstīja Lipmans.

"Diena" vēsta, ka Ciprusa atlaišanas gadījumā viņa vietu uz soliņa varētu ieņemt LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!