Foto: AP/Scanpix

Detroitas "Red Wings" komandas krievu uzbrucējs Pāvels Dacjuks pēc šīs sezonas gatavojas pamest Nacionālo hokeja līgu (NHL) un atgriezties dzimtenē, vēsta līgas oficiālā mājaslapa internetā.

Kā atzina Dacjuks, viņš NHL pēc Stenlija kausa izcīņas pametīs ģimenes apstākļu dēļ. "Es pēc šīs sezonas domāju doties mājās. Es vēl neesmu metis mieru hokejam, bet grūti teikt. Es domāju, ka vairs nespēlēšu NHL," citēts Dacjuks.

"Tas nav viegls lēmums. To es nepieņēmu vakar. Es runāju ar savu meitu un redzu, ka viņai manis pietrūkst. Es vēlos atgriezties un būt viņai tuvāk," turpināja uzbrucējs, kura 13 gadus vecā meita dzīvo Krievijā.

Ar šo paziņojumu Dacjuks nācis klajā, jo viņš Stenlija kausa izcīņas laikā vēlas izvairīties no baumām, kas novērstu uzmanību no hokeja.

Šajā sezonā Dacjuks 66 spēlēs guva 16 vārtus un izdarīja 33 rezultatīvas piespēles, bet savā NHL karjerā viņš 953 regulārā čempionāta spēlēs guvis 314 vārtus un veicis 604 rezultatīvas piespēles. Visu karjeru viņš pārstāvējis "Red Wings" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!