Foto: Reuters/Scanpix
Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta pēdējā spēlē sestdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" komanda, kas ar rezultātu 2:4 (1:1, 1:1, 0:2) izbraukumā atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Daugaviņš, kurš nepiedalījās savas komandas iepriekšējā spēlē, šoreiz uz ledus pavadīja 13 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un zaudēja vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Viņš cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva krievu uzbrucējs Iļja Kovaļčuks, bet pa reizei precīzi meta Petrs Sikora un Stīvens Džionta, kuram tas bija pirmais precīzais metiens šosezon.

Savukārt "Senators" komandas rindās vārtus guva Mets Gilrojs un Džims O'Braiens.

Daugaviņš šosezon regulārajā čempionātā laukumā devās 65 NHL spēlēs, gūstot piecus vārtus un veicot sešas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -2.

NHL Austrumu konferences noslēguma kopvērtējumā "Senators" komanda ar 92 punktiem 82 spēlēs ieņēma astoto vietu, bet "Devils" ar 102 punktiem ierindojās konferences sestajā pozīcijā.

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfinālā "Senators" tiksies ar Ņujorkas "Rangers".

Pārējos Austrumu konferences ceturtdaļfināla dueļos pagājušās sezonas Stenlija kausa ieguvēji Bostonas "Bruins" spēlēs pret Vašingtonas "Capitals", "Devils" hokejisti tiksies ar Floridas "Panthers", bet Pitsburgas "Penguins" samēros spēkus ar Filadelfijas "Flyers".

Savukārt Rietumu konferences ceturtdaļfinālā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda Vankūveras "Canucks" tiksies ar Losandželosas "Kings", Sentluisas "Blues" spēlēs pret Sanhosē "Sharks", Fīniskas "Coyotes" cīnīsies ar Čikāgas "Blackhawks", bet Nešvilas "Predators" spēkosies ar Detroitas "Red Wings".

"Canucks" kā regulārā čempionāta spēcīgākā komanda savā īpašumā ieguva Prezidenta kausu, šo trofeju izpelnoties otro sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!