Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā piekto uzvaru sešās spēlēs trešdien izcīnīja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā vienība Otavas "Senators", kas tādējādi palielinājusi savas cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

"Senators" trešdien savā laukumā ar 5:2 pārspēja Vašingtonas "Capitals", ar 72 punktiem nostiprinoties NHL Austrumu konferences septītajā vietā. Tagad Daugaviņa komanda ir septiņus punktus priekšā Toronto "Maple Leafs" un Vinipegas "Jets" komandām, bet tikai divus punktus atpaliek no ceturtās vietas.

Daugaviņš nospēlēja 10:34 minūtes, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem divas reizes pielietoja spēka paņēmienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Par vienu no mača zvaigznēm atkal kļuva 21 gadus vecais zviedru aizsargs Ēriks Karlsons, kurš guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā viņa kontā ir jau 47 rezultatīvas piespēles, kas ir jauns "Senators" aizsargu rekords kluba vēsturē. Karlsonsm šobrīd ir 60 rezultativitātes punkti, kas ir tikai par trīs punktiem mazāk par "Senators" aizsargu rekordu kluba vēsturē.

Vēl uzvarētājiem divus vārtus guva Milans Mihaleks, bet pa vieniem Kriss Filipss un Niks Folinjo. "Capitals", kas spēlēja bez savas zvaigznes Aleksandra Ovečkina, labā vārtus guva Džons Karlsons un Metjū Pero.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!