Foto: F64
Uzvaru Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas finālsērijas ceturtajā spēlē piektdien izcīnīja Latvijas hokejista Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Binhemtonas "Senators" komanda, kas savā laukumā ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Hjūstonas "Aeros" vienību.

Šajā spēlē uzvarētāju rindās pa vieniem vārtiem guva Koudijs Beiss, Korijs Loks un Dereks Smits, kamēr "Senators" vārtsargs Robins Lēners atvairīja 21 pretinieku metienu.

Daugaviņš šoreiz ar rezultativitātes punktiem vai soda minūtēm neizcēlās, pa pretinieku vārtiem meta četras reizes un cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

21 Kaldera kausa izcīņas spēlē Daugaviņš guvis desmit vārtus un izpildījis astoņas rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

Pašlaik latvietis ir Kaldera kausa izcīņas piektais rezultatīvākais hokejists, bet rezultatīvākais ir viņa komandas biedrs Raiens Potulnijs, kura kontā ir 14 vārti un 11 rezultatīvas piespēles.

Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 2-2. Arī nākamā spēle sestdien notiks Binhemtonā.

Kā ziņots, "Senators" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Šarlotes "Checkers" komandu, par uzvaru Austrumu konferencē iegūstot Ričarda Keninga vārdā nosaukto kausu.

Tikmēr "Aeros" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Hamiltonas "Bulldogs" komandu.

"Aeros" komanda Kaldera kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2003.gada, kad tā ieguva titulu, bet "Senators" izšķirošajā sērijā cīnās pirmo reizi vienības vēsturē.

Neviens Latvijas hokejists Kaldera kausa finālā nebija spēlējis kopš 2008.gada, kad galveno balvu ieguva Artūra Kuldas pārstāvētā Čikāgas "Wolves" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!