Foto: AFP/Scanpix
Rezultatīvu piespēli Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas finālsērijas piektajā spēlē sestdien izpildīja Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, bet viņa pārstāvētā Binhemtonas "Senators" komanda savā laukumā ar 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) pieveica Hjūstonas "Aeros" vienību.

Daugaviņš ar rezultatīvu piespēli izcēlās trešās trešdaļas 16.minūtē, kad Zeks Smits panāca 4:2. Smitam tas bija otrais precīzais metiens šajā mačā.

Vēl "Senators" labā pa vieniem vārtiem guva arī Korijs Loks un Ēriks Kondra.

Jāuzteic arī "Senators" komandas vārtsargs Robins Lēners, kurš šajā cīņā atvairīja 41 no 43 pretinieku metieniem.

Daugaviņš aizvadītajā spēlē izdarīja trīs metienus pa pretinieku vārtiem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

22 Kaldera kausa izcīņas spēlē Daugaviņš guvis desmit vārtus un izpildījis deviņas rezultatīvas piespēles, kā arī ticis pie pozitīva lietderības koeficienta +7.

Pašlaik latvietis ir Kaldera kausa izcīņas piektais rezultatīvākais hokejists, bet rezultatīvākais ir viņa komandas biedrs Raiens Potulnijs, kura kontā ir 14 vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Senators" izvirzījās vadībā ar 3-2. Nākamā spēle otrdien notiks Hjūstonā.

Kā ziņots, "Senators" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Šarlotes "Checkers" komandu, par uzvaru Austrumu konferencē iegūstot Ričarda Keninga vārdā nosaukto kausu.

Tikmēr "Aeros" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Hamiltonas "Bulldogs" komandu.

"Aeros" komanda Kaldera kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi kopš 2003.gada, kad tā ieguva titulu, bet "Senators" izšķirošajā sērijā cīnās pirmo reizi vienības vēsturē.

Neviens Latvijas hokejists Kaldera kausa finālā nebija spēlējis kopš 2008.gada, kad galveno balvu ieguva Artūra Kuldas pārstāvētā Čikāgas "Wolves" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!