Foto: F64

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš svētdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā, palīdzot viņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvētajai Maskavas "Dinamo", ko trenē Latvijas speciālisti Harijs Vītoliņš un Viktors Ignatjevs, savā laukumā ar 7:2 (3:0, 4:1, 0:1) sagraut Habarovskas "Amur".

Jau pirmās trešdaļas laikā Maskavas klubs izvirzījās vadībā ar 3:0, bet 34.minūtē tablo vēstīja jau 6:0 par labu mājiniekiem, turklāt tieši sestos vārtus guva Daugaviņš, kam šie bija pirmie vārti sezonā.

Daugaviņš jaunās KHL sezonas trīs mačos izcēlies ar vieniem vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 15 minūtes un 15 sekundes, pamanoties veikt piecus metienus pa sāncenšu vārtiem. Tāpat Daugaviņa rēķinā divi uzvarēti iemetieni no trim.

Tikmēr Karsums šajā duelī nospēlēja 16 minūtes un 53 sekundes, izdarīdams vienu raidījumu pa "Amur" vārtiem un uzvarēdams vienu no diviem iemetieniem. Viņa kontā arī divas soda minūtes un divi bloķēti metieni.

Zaudējumu tikmēr cietusi latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral", kas ar 4:5 (1:2, 2:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās Podoļskas "Vitjaz".

Bārtulis šajā mačā nospēlēja 23 minūtes un 40 sekundes, izpildīdams divus neprecīzus metienus pa "Vitjaz" vārtiem. Latvieša rēķinā arī viens bloķēts pretinieku raidījums.

Uzvarētāju sastāvā tikmēr ar trim vārtiem jeb "hat-trick" izcēlās Dmitrijs Šitikovs.

Kā zināms, Bārtulis ir "Admiral" komandas kapteinis.

Citā mačā pie pārliecinoša panākuma tikusi Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvētā Ņižņekamskas "Ņeftehimik" vienība, kas savās mājās ar 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) apspēlēja Astanas "Baris" no Kazahstānas. Pujacs šim duelim nebija pieteikts.

Jau vēstīts, ka svētdien izbraukuma sēriju ar uzvaru uzsāka Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", kas ar 4:0 (0:0, 2:0, 2:0) uzvarēja Baltkrievijas klubu Minskas "Dinamo".

Rietumu konferences kopvērtējuma galvgalī ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs spēlēs atrodas Somijas klubs Helsinku "Jokerit", bet Maskavas "Dinamo" ir astoņi punkti. Par punktu mazāk iekrājušas Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs.

Tikmēr Austrumos līderes ar septiņiem punktiem ir Omskas "Avangard" un Magņitogorskas "Metallurg", kamēr seši punkti un trešā vieta ir "Ņeftehimik" vienībai. "Admiral" ar četriem punktiem ir septītie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!