Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bostonas "Bruins" Latvijas hokejists Kaspars Daugaviņš ir gatavs spēlēt Austrumu konferences finālsērijā savainotā uzbrucēja Gregorija Kempbela vietā un darīt to ar lielu enerģiju, Ziemeļamerikas medijiem izteicies latvietis.

Kā ziņots, konferences finālsērijas trešajā spēlē Kempbels lauza kāju, bloķējot Pitsburgas "Penguins" zvaigznes krievu uzbrucēja Jevgeņija Malkina metienu, līdz ar to uzbrucējam sezona ir beigusies. Kā potenciālais Kempbela aizvietotājs "Bruins" sastāvā tiek minēts Daugaviņš, kurš nav spēlējis kopš NHL izslēgšanas spēļu pirmās kārtas.

"Ja vajadzēs spēlēt Kempbela vietā, tad tā būs ceturtā maiņa, kas pēdējās spēlēs bijusi viena no labākajām mūsu komandā. Līdz ko spēle nevedās, viņi vienību atdzīvināja," izteicies Daugaviņš. "Viņi līdz šim uz laukuma darījuši melno darbu, izpildot daudz spēka paņēmienu. Es zinu, ka varu spēlēt tāpat, tāpēc vienīgais izaicinājums, ja spēlēšu šajā maiņā, būs saprašanās ar partneriem, jo līdz šim ar viņiem neesmu spēlējis."

Daugaviņš atklājis, ka uz laukuma svarīgākais ir smagi strādāt un izmantot savus hokeja instinktus. "Ja tikšu spēlēt, komandu papildināšu ar lielu enerģijas devu un centīšos ripu nogādāt līdz vārtiem. Neviens nevēlas, lai "Penguins" daudz kontrolētu ripu, tāpēc ir smagi jāstrādā, lai tas nenotiktu."

"Kempbela aizvietotājam vajadzēs darīt to pašu, ko viņš, - cīnīties iemetienos, spēlēt mazākumā, bloķēt metienus. Viņš ir spēlētājs, kurš paspēja būt visur, tāpēc kādam jāspēj Kempbelu aizvietot. Tas, kurš spēlēs, būs zināms vien pirms spēles," teicis Daugaviņš.

"Fiziski jūtos labi un psiholoģiski atpūties. Ja varēšu spēlēt, būšu patīkami satraukts un nocieties doties laukumā," sacījis hokejists, kurš pirms diviem gadiem ar Binhemtonas "Senators" triumfēja Amerikas Hokeja līgā (AHL), virs galvas ceļot Kaldera kausu. "Savā karjerā esmu iemācījies uzvarēt, un tas ir labi, vai ne? Līdz ko uzvari Kaldera kausā, nākamais solis ir Stenlija kauss."

Kā ziņots, "Bruins" trešajā spēlē pieveica "Penguins" ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-0. Nākamais mačs norisināsies piektdien Bostonā.

Savukārt Čikāgas "Blackhawks" un pašreizējie Stenlija kausa ieguvēji Losandželosas "Kings" aizvada cīņas Rietumu konferences finālā. Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-1 vadībā ir Čikāgas klubs. Nākamais mačs tiks aizvadīts sestdien Čikāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!