Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Kaspars Daugaviņš paudis gatavību pievienoties hokeja valstsvienībai, lai piedalītos pasaules čempionātā, hokejists atklājis Krievijas medijiem.

Kā zināms, Daugaviņa pārstāvētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Ņižņijnovgorodas "Torpedo" otrdien izstājās no Gagarina kausa izcīņas, piedzīvojot zaudējumu Rietumu konferences pusfināla sērijā ar 1-4 pret Maskavas CSKA.

"Man jau zvanīja no izlases. Mums valstī nav tik daudz hokejistu, tāpēc katrs ir ļoti svarīgs. Gaida, kad atbraukšu mājās. Solīja iedot laiku nedaudz atpūsties pēc sezonas, bet pēc tam pievienošos Latvijas izlasei treniņos," portāls "R-sport" citē Daugaviņu.

Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks sarunā ar aģentūru LETA apstiprināja, ka Daugaviņš tiek gaidīts uz izlases treniņiem, bet vispirms hokejistam tiks dota atpūta.

"Viņam tikai šonedēļ noslēdzās sezona. Parasti vajag apmēram nedēļu, lai sakārtotu formalitātes klubā. Noteikti negaidām viņu uz pirmajiem treniņiem, jādod laiks atpūtai," sacīja Baldonieks, kurš nezināja teikt, kad tieši Daugaviņš varētu izlasei pievienoties.

27 gadus vecais Daugaviņš izslēgšanas mačos "Torpedo" sastāvā 11 spēlēs guva trīs vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles, savukārt KHL regulārajā čempionātā uzbrucējs sakrāja 35 rezultativitātes punktus (14 vārti un 21 piespēle), kas bija labākais rādītājs komandā.

Šo KHL sezonu Daugaviņš sāka Maskavas "Dinamo" komandā, kas viņu septembrī atbrīvoja. Vēlāk maskavieši atlaida arī galveno treneri Hariju Vītoliņu un viņa palīgs Viktoru Ignatjevu, bet līgums šosezon noslēdzas uzbrucējam Mārtiņam Karsumam.

Latvijas izlases rindās Daugaviņš piedalījies septiņos pasaules čempionātos, kā arī Vankūveras un Soču olimpisko spēļu turnīros.

Daugaviņš valstsvienības sastāvā oficiālos turnīros aizvadījis 70 spēles, guvis 23 vārtus un veicis 18 rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka Latvijas izlasei veselības apsvērumu dēļ šogad nepalīdzēs Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums un arī Artūrs Kulda, kuram Helsinkos veikta operācija, tomēr pats spēlētājs ļoti vēlējies palīdzēt valstsvienībai.

Uz pirmdien gaidāmo Latvijas hokeja valstsvienības pirmo treniņu uzaicināti 26 kandidāti. Tuvojoties pirmajām pārbaudes spēlēm, Latvijas izlases treniņnometni papildinās vairāki hokejisti, kuriem būs noslēgusies sezona savos klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!