Foto: AFP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš nākamajā sezonā, visticamāk, atgriezīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bostonas "Bruins", liecina portāla "metrowestdailynews.com" rīcībā esoša informācija.

Daugaviņš ir viens no četriem Stenlija kausa finālistes uzbrucējiem, kuriem noslēgušies līgumi un viņš kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu. Savukārt, ja līdz 2.jūlijam "Bruins" viņam nepiedāvās vismaz kvalifikācijas līgumu, latvietis kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.
Daugaviņš "Bruins" komandā nokļuva 27.martā, kad Otavas "Senators" latvieti izvēlējās no neaizsargāto spēlētāju saraksta.

Abu klubu rindās regulārajā čempionātā viņš šosezon 25 spēlēs guva vienus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -8 un nopelnot deviņas noraidījuma minūtes. Savukārt sešās Stenlija kausa spēlēs latvietis palika bez rezultativitātes punktiem, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -1 un divas soda minūtes.

Daugaviņš pēc došanās laukumā pirmajās četrās finālsērijas spēlēs pēdējiem diviem mačiem nebija pieteikts, bet "Bruins" abās šajās cīņās piedzīvoja zaudējumus. Viņa vietā abās pēdējās spēlēs laukumā tika sūtīts zviedru uzbrucējs Karls Sēderberjs.

Tiek vēstīts, ka "Bruins" komandai nav patikusi latviešu kreiļa vēlme būt pārāk oriģinālam nevis spēlēt vienkārši. Tāpat viņš bieži zaudējis ripu un priekš ceturtās maiņas uzbrucēja to pārturējis par daudz.
Portāls raksta, ka "Senators" komandā Daugaviņš bija zināms kā labs mazākuma spēlētājs, bet "Bruins" komandā viņš šajā jomā tā arī īsti netika pārbaudīts.

Tomēr "Bruins" komandas ģenerālmenedžeris Pīters Čarelli izvēlējās latvieti 2006.gada NHL jauno spēlētāju draftā un arī tagad viņš nevēloties Daugaviņu atbrīvot.

Kā ziņots, "Bruins" komanda Stenlija kausa finālsērijas sestajā mačā piekāpās Čikāgas "Blackhawks" vienībai ar 2:3, pēdējos divus vārtus ielaižot izšķirošo divu minūšu laikā. Sērijā "Bruins" cieta neveiksmi ar rezultātu 2-4.

Pasaules spēcīgākajā līgā Daugaviņš līdz šim kopumā aizvadījis 98 spēles, kurās viņa kontā seši vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.
Latvijas hokejisti iepriekšējo reizi finālsērijā sacentās tieši 2010.gadā, kad Filadelfijas "Flyers" komanda ar Oskaru Bārtuli ierindā sešos mačos piekāpās "Blackhawks".

Šajā tūkstošgadē Latvijas hokejisti NHL finālā spēlējuši vēl divas reizes. 2002.gadā Artūrs Irbe līdz kausam nespēja aizvest Karolīnas "Hurricanes" vienību. Toreiz sezonas pirmo pusi šajā klubā aizvadīja arī vēl viens latvietis Sandis Ozoliņš, kurš gadu vēlāk līdz Stenlija kausa finālam tika ar Anaheimas "Mighty Ducks" (tagad "Ducks") komandu.

Tieši aizsargs Ozoliņš ir vienīgais latvietis, kurš 1996.gadā ar Kolorādo "Avalanche" komandu spējis virs savas galvas celt Stenlija kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!