Amerikas Hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa ieguvēju Binhemtonas "Senators" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pēc finālsērijas uzvaras mača atzina, ka komanda "sapurinājusies" pēc otrās trešdaļas, kuru aizvadījusi ļoti slikti, jo vēlējušies pabeigt sēriju ar sesto spēli.

"Otrajā trešdaļa spēlējām diezgan vāji," pēc mača intervijā portālam "stargazette.com" atzina Daugaviņš. "Treneris ienāca ģērbtuvēs un teica – ja gribam uzvarēt, mums ir jāsāk kaut kas darīt. Mūsu līderi piecēlās un teica: "mēs zinām, ka varam uzvarēt. Tas ir tikai viens metiens, vieni vārti, tāpēc ejam un izdarām!" Mēs negribējām atgriezties šeit ceturtdien, jo septītā spēle ir loterija. Tajā ikviens var uzvarēt."

Pirmajā periodā neviena no komandām vārtus neguva, bet pēc otrās vadībā ar 2:1 bija izvirzījušies Hjūstonas "Aeros". Rezultātu trešās trešdaļas ceturtajā minūtē izlīdzināja Batlers, bet perioda vidū Kellers guva uzvaras vārtus "Senators" labā.

"Tas ir sirreāli," atzinās uzvaras vārtu autors Kellers. "Mēs nekad neizvēlamies vieglāko ceļu. Arī šovakar pirmie divi periodi nebija tie labākie, bet mēs saņēmāmies trešajā. Tas ir neticami. Mēs to nosvinēsim."

"Senators" vārtsargs Robins Lēners ieguva Džeka Baterfīlda balvu kā sezonas vērtīgākais spēlētājs, lai gan lielāko daļu regulārās sezonas bija spiests izlaist traumu dēļ. Viņš kļuva par ceturto vārtsargu Kaldera kausa izcīņas 75 gadus ilgajā vēsturē, kurš to izcīnījis pirms 20 gadu vecuma sasniegšanas.

"Tas ir lieliski," pēc uzvaras priecājās 19 gadus vecais vārtsargs. "Visi kritiķi un skeptiķi tagad var iet un kaut kur noslēpties. Es neapgalvoju, ka spēlēšu NHL, jo līdz tam vēl tāls ceļš ejams, taču to, ka esmu Kaldera kausa ieguvējs un vērtīgākais spēlētājs, man neviens neatņems."

"Senators" uzvara Kaldera kausā ir Binhemtonas pilsētas sporta augstākais sasniegums kopš 1994. gada, kad Binhemtonas "Mets" ieguva Austrumu līgas čempionu titulu beisbolā. Arī "Senators" šī ir pirmā uzvara AHL galvenajā turnīrā kopš komandas izveidošanas 1973. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!