Foto: flickr.com
Par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas čempionvienību otrdien kļuva Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Binhemtonas "Senators" komanda, kas sestajā spēlē viesos ar 3:2 (0:0, 1:2, 2:0) pieveica Hjūstonas "Aeros" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Senators" triumfēja ar rezultātu 4-2.

Pēdējā spēlē Daugaviņš rezultatīvi asistēja Romēnam Vikam pirmo vārtu guvumā mačā.

Kopā šajā mačā latvietis izdarīja četrus metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Tikmēr uzvaras vārtus trešās trešdaļas desmitajā minūtē guva "Senators" komandas kapteinis Raiens Kellers.

Savukārt par Kaldera kausa vērtīgāko spēlētāju kļuva "Senators" komandas vārtsargs Robins Lēners, kurš šajā cīņā atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem.

23 Kaldera kausa izcīņas spēlēs Daugaviņš guva desmit vārtus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +8.

Latvietis kļuva par Kaldera kausa izcīņas ceturto rezultatīvāko hokejistu, bet rezultatīvākais bija viņa komandas biedrs Raiens Potulnijs, kura kontā bija 14 vārti un 12 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, "Senators" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-0 uzvarēja Šarlotes "Checkers" komandu, par uzvaru Austrumu konferencē iegūstot Ričarda Keninga vārdā nosaukto kausu.

Tikmēr "Aeros" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Hamiltonas "Bulldogs" komandu.

"Aeros" komanda Kaldera kausa finālā bija iekļuvusi pirmo reizi kopš 2003.gada, kad tā ieguva titulu, bet "Senators" komanda līgai pievienojās tikai pirms 2002./2003.gada sezonas, un izšķirošajā sērijā cīnījās pirmo reizi vienības vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!