Foto: Publicitātes foto

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Bostonas "Bruins" latviešu hokejists Kaspars Daugaviņš sestdien varētu nepiedalīties Stenlija kausa finālsērijas piektajā mačā.

Daugaviņu "Bruins" komandas treniņā piektdien ceturtajā virknējumā aizstāja zviedru uzbrucējs Karls Sēderberjs, kamēr latvietis treniņu aizvadīja rezervista kreklā, ziņo Ziemeļamerikas mediji

Sēderberjs trenējās kopā ar ceturtās maiņas hokejistiem Šonu Torntonu un Riču Peverliju, ar kuriem iepriekšējās spēles vienā maiņā aizvadīja Daugaviņš.

Zviedru hokejists, kurš "Bruins" vienībai pievienojās aprīlī, nav spēlējis kopš 30.aprīļa, kad tika noslēgts NHL regulārais čempionāts. Kopumā viņš "Bruins" sastāvā paspējis aizvadīt sešas spēles, kuru laikā izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt 2004.gada NHL jauno spēlētāju draftā Sēderberju ar augsto 49.numuru izvēlējās Sentluisas "Blues", bet "Bruins" tiesības uz šo hokejistu ieguva 2007.gadā, taču tikai šogad Sēderberjs debitēja pasaules spēcīgākajā līgā, pievienojoties Bostonas klubam pēc sezonas noslēguma Zviedrijā.

Tomēr Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka Bostonas kluba galvenais treneris Klods Žiljēns lēmumu par Daugaviņu un Sēderberju pieņems pirms gaidāmās spēles.

Daugaviņš līdz šim piedalījies visos finālsērijas mačos, turklāt pirmajā spēlē viņam bija iespēja kļūt par cīņas varoni, ja trešajā pagarinājumā būtu izmantojis teicamu iespēju gūt vārtus. Pārējās spēlēs latvietis ar ievērības cienīgu sniegumu nav izcēlies, lielākoties uzmanību izpelnoties kļūdu un noraidījumu dēļ. Ja finālsērijas sākumā Daugaviņš spēlēja "Bruins" trešajā virknējumā, tad pēcāk atkrita uz ceturto maiņu.

Kā ziņots, šobrīd NHL finālā starp "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks" komandām sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts 2-2.

Finālsērijas piektā cīņa norisināsies sestdien Čikāgā, bet pēc tam duelis atgriezīsies Bostonā.

Bostonas klubs NHL finālā spēlē otro reizi trīs gadu laikā. 2011.gadā vienība spēja iegūt galveno trofeju.

Tikmēr "Blackhawks" Stenlija kausu pēdējo reizi ieguva 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!