Foto: AFP/Scanpix

Nacionālā hokeja līga (NHL) pirmdien uz 41 spēli diskvalificēja Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Rafi Toresu, kurš tādējādi pārrakstīja līgas vēstures grāmatas.

Toresam piespriestais sods ir lielākais par incidentu starp spēlētājiem, bet pēdējos gados NHL ir vairākas iespaidīgas diskvalifikācijas par rupjībām Ziemeļamerikas hokeja laukumos.

Portāls "Delfi", apkopojot ārzemju ziņu materiālus, iepazīstina ar nozīmīgākajiem NHL sodiem.


Labi zināmais kauslis Kriss Saimons pirms došanās uz Kontinentālo hokeja līgu (KHL) "sastrādāja" pietiekami daudz "varoņdarbu" Ziemeļamerikā. 2007. gada decembrī viņš saņēma savu septīto NHL diskvalifikāciju par uzkāpšanu uz kājas ar slidu Pitsburgas "Penguins" spēlētājam Jarko Rūtu. Saimons saņēma 30 spēļu diskvalifikāciju.

2007. gada martā Saimons saņēma 25 spēļu diskvalifikāciju par rupjību pret Ņujorkas "Rangers" spēlētāju Raianu Holvegu. "Rangers" hokejists vienā no epizodēm "atļāvās" iespaidīgi "ielīmēt" Saimonu apmalē. Saimona atbilde bija īpaši rupja, jo viņš pretinieku apturēja ar sitienu ar nūju pa seju.

Toresam šī ir jau otrā iespaidīgā diskvalifikācija, jo pirmo viņš saņēma 2012. gada aprīlī. Toreiz Stenlija kausa izcīņā Toress ar līdzīgu rupjību, kā tagad, izslēdza Čikāgas "Blackhawks" uzbrucēju Marianu Hosu. Par šo pārkāpumu Toress saņēma 25 spēļu diskvalifikāciju.

2007. gada oktobrī 25 spēļu diskvalifikāciju saņēma Filadelfijas "Flyers" spēlētājs Džese Bulrīss, kurš vienā no mačiem aiz saviem vārtiem, ar nūju iegrūžot kaklā, apturēja Raianu Kesleru no Vankūveras "Canucks".

Viens no visu laiku rupjākajiem pārkāpumiem bija 2000. gada martā, kad Bostonas "Bruins" zināmais kauslis Mārtijs Maksorlijs, kurš brutālo no muguras ar nūju pa galvu iesita Donaldam Brašīram no Vankūveras "Canucks". Maksorlijs saņēma diskvalifikāciju līdz sezonas beigām, kas bija 23 spēles.

2004. gada martā Tods Bertuci no Vankūveras "Canucks" saņēma diskvalifikāciju līdz sezonas beigām par rupjību pret Stīvu Mūru no Kolorādo "Avalanche". Bertuci ilgi "ganīja" Mūru un beigās no muguras iesita pretiniekam negaidīti pa seju, kā arī nogrūda viņu ar galvu uz ledus. Viņš kopumā izlaida 20 spēles.

2000. gada septembrī Gordijs Dvaijers no Tampabejas "Lightning" saņēma 23 spēļu diskvalifikāciju par spēles tiesnešu apvainošanu un izlekšanu laukumā no sodīto soliņa, iesaistoties kautiņā spēlē pret Vašingtonas "Capitals".

1993. gada Stenlija kausa izcīņas spēlē pret Vašingtonas "Capitals" ar vārtu guvumu izcēlās Pjērs Turžons, taču viņš līksmoja tikai dažas sekundes – tad viņu pie apmales rupji "izslēdza" Deils Hanters. Par šo nekaunību Hanters saņēma 21 spēles diskvalifikāciju.


2007. gada septembrī pārbaudes spēlē pirms jaunās sezonas ar agresīvu un nežēlīgu rīcību izcēlās Stīvs Daunijs no Filadelfijas "Flyers". Viņš lielā ātrumā uzbrukuma zonā uztriecās virsū Otavas "Senators" hokejistam Dīnam Makamondam un apzināti veica spēka paņēmienu galvā. Par šo rupjību Daunijs saņēma 20 spēļu sodu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!