Foto: Publicitātes foto
"Lido Latvija" komanda savā debijas sezonā triumfējusi Latvijas Bērnu un jaunatnes meistarsacīkstēs hokejā (LBJMH), izšķirošajā fināla spēlē ar principiālajiem pretiniekiem "Dinamo 02" pārspējot pretiniekus ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0).

Spēles sākumā jau ceturtajā minūtē vadībā izdevās izvirzīties hokeja komandai "Dinamo 02", kuras labā vārtus guva Nauris Sējējs. Tomēr "Lido Latvija" perioda beigās izdevās atspēlēties, Ņikitam Mateiko panākot spēles rezultāta izlīdzinājumu.

Spēles otrais periods sākās ne mazāk dramatiski, vienādām iespējām gūt vārtus mainoties kā uz vienas, tā otras komandas pusi. Perioda ceturtajā minūtē pēc veiksmīga Patrika Ozola metiena "Lido latvija" panāca spēlē vadību ar rezultātu 2:1, tomēr dažas minūtes vēlāk "Dinamo 02" izdevās atkal izlīdzināt rezultātu, vārtus gūstot Nilam Sējējam. Trešā perioda septītajā minūtē Rihardam Liģim izdevās vēlreiz izvirzīt vadībā "Lido Latvija" un komanda spēja noturēt šo rezultātu - 3:2 - līdz pat spēles beigām.

"Lido Latvija" komandai vēl ir atlicis aizvadīt vienu spēli ar hokeja komandu "Rīga 01", tomēr šīs spēles iznākums kopējo situāciju čempionātā nemainīs, un "Lido Latvija" jau tagad tiek pasludināta par junioru čempionāta U-14 uzvarētājiem.

"Protams, ka ir milzīgs gandarījums, ka komanda pēc tik īsas pastāvēšanas var sasniegt tik augstus rezultātus, kas tikai apliecina, ka ar intensīvu darbu, pareizi nostādītu treniņu programmu un vienotu komandu var sasniegt izcilus rezultātus," saka uzņēmējs Gunārs Ķirsons, kurš atbalsta "Lido Latvija" komandu. "Vienlaikus jāteic, ka mūsu mērķis nav tikai uzvara Latvijas čempionātā. Mūsu mērķis ir izveidot pasaules līmeņa komandu, kura kļūs par pasaules čempioniem. Tāpēc jau tagad strādājam pie tā, lai izveidotu atbilstošu spēļu pieredzi, kā arī jaunieši varētu apgūt treniņu praksi ārzemēs. Piemēram, vasarā plānojam labākos sportistus sūtīt uz treniņu nometni Amerikā. Tāpat meklējam risinājumus, lai varētu spēlēt Somijas līgā. Plāni mums ir lieli un es ticu, ka no komandā esošajiem jauniešiem var izveidot pasaules līmeņa izlasi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!