Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Desmitkārtējā Serbijas čempione Belgradas "Partizan" vēlas pievienoties Krievijas Augstākajai hokeja līgai (VHL), taču spēs to izdarīt vien 2016.gadā, paudis līgas izpilddirektors Germans Skoropupovs.

Kā zināms, VHL iepriekšējā sezonā piedalījās divi citi ārzemju klubi, abi no Kazahstānas - Karagandas "Sariarka", kuru pārstāvēja latviešu hokejisti Ēriks Ševčenko un Artūrs Kuzmenkovs, bet trenēja Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs, kā arī Ustjkamenogorskas "Kazcink-Torpedo" vienība.

"Serbijas klubs "Partizan" atsūtīja dokumentus un bija gatavs pieteikties jau šai sezonai, taču viņi mazliet nokavēja," skaidroja Skoropupovs. "Mums ir diezgan sarežģīta un ilga ārzemju klubu uzņemšana. Visticamāk, "Partizan" piedalīsies VHL vien nākamgad."

"Vispirms līgai ir jāiepazīstas ar daudzajiem kluba iesniegtajiem dokumentiem un jāpārliecinās, ka vienībai ir nopietni mērķi startēt mūsu čempionātā," stāstīja izpilddirektors. "Klubam jābūt ar stabilu finansējumu. Ja līga apstiprina iesūtīto pieteikumu, tā prezentē klubu citām komandām un čempionāta pārstāvjiem."

Skoropupovs atzina, ka līga šīs procedūras nepaspēja veikt, jo "Partizan" iesniedza pieteikumu ļoti vēlu.

"Tāpat līgai vēlas pieteikties arī citi ārzemju klubi, taču pret tiem izturamies ļoti piesardzīgi," pauda Skoropupovs. "Jāsaprot, cik lielā mērā mums VHL nepieciešami ārzemju klubi. Mūsu prioritāte ir Krievijas klubi."

"Partizan" šīs sezonas regulāro čempionātu noslēdza pirmajā vietā, 12 spēlēs nopelnot 31 punktu. Arī izslēgšanas spēlēs Belgradas klubs bijis diezgan veiksmīgs, spējot izcīnīt savu desmito Serbijas čempionu titulu.

Kā zināms, latviešu pārstāvētā "Sariarka" spēja tikt pie vairāku uzvaru sērijām, regulāro turnīru noslēdzot pārliecinošā pirmajā vietā, bet vēlāk klubs cieta neveiksmi izslēgšanas spēļu pusfinālā, kad sērijā līdz četrām uzvarām ar 0-4 piekāpās Ņeftekamskas "Toros".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!