Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja komanda "Dinamo"/"Juniors" nākamās sezonas Kontinentālā kausa otrajā kārtā tiksies ar komandām no Lielbritānijas un Nīderlandes, kā arī pirmās kārtas veiksminiekiem.

Otrās kārtas turnīrs notiks no 18. līdz 20.oktobrim, un "Dinamo"/"Juniors" B grupā sacentīsies ar Lielbritānijas komandu Notinghemas "Panthers" (Lielbritānija) un Nīderlandes vienību Hāgas XYS. Interesi organizēt šo turnīru izrādījuši gan Lielbritānijas, gan Nīderlandes klubi.

Savukārt ceturtā šīs grupas komanda noskaidrosies pēc pirmās kārtas turnīra, kurā no 27. līdz 29.septembrim savā starpā spēkosies Gasteisas "Bipolo Vitoria" no Spānijas, Serbijas klubs Belgradas "Partizan", Bulgārijas vienība Sofijas CSKA un Igaunijas klubs "Viking Sport". Otrajā kārtā iekļūs šīs grupas uzvarētāji.

Vēl vienā otrās kārtas grupā startēs "Cracovia" (Polija), "Csikszereda" (Rumānija), "Dunaujvarosi" (Ungārija) un Ļubļanas "Slavia" (Slovēnija).

Otrās kārtas veiksmīgākās komandas iekļūs trešajā posmā, kas tiks aizvadīts no 22. līdz 24.novembrim. Jau zināms, ka tajā vienā grupā sacentīsies "Asiago" (Itālija), Pavlodaras "Ertis" (Kazahstāna) un Ņeftekamskas "Toros" (Krievija), ko pārstāv latviešu uzbrucējs Kaspars Saulietis, bet otrajā grupā cīnīsies Vojensas "Sonderjyske" (Dānija), Grodņas "Ņeman" (Baltkrievija).

Savukārt šo abu grupu uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, kas risināsies no 10. līdz 12.janvārim. Vietu tajā sev jau garantējušas latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" vienība un Francijas komanda Ruānas "Dragons".

Šī gada sākumā gan "Donbass", gan "Dragons" piedalījās šīs sezonas turnīra finālā, kas risinājās Ruānā. Tajā "Donbass" triumfēja, bet "Dragons" izcīnīja trešo vietu. Pagaidām vēl nav zināms, kur risināsies nākamās sezonas finālturnīrs.

Kā ziņots, sākotnēji tiesības piedalīties Kontinentālajā kausā bija Latvijas čempioniem "SMScredit.lv" hokejistiem. Lai gan klubs vispirms pauda gatavību piedalīties turnīrā, tas ilgi kavējās ar pieteikuma iesniegšanu IIHF, jo nebija saņemts Kontinentālā kausa nolikums. Visbeidzot - pēc tā saņemšanas un izskatīšanas - "SMScredit.lv" vienība no dalības atteicās.

Līdz ar to sacensībās piedalīsies Rīgas "Dinamo" jaunatnes komanda "Dinamo"/"Juniors". Pagaidām vēl nav zināms, kādu sastāvu rīdzinieki pieteiks sacensībām - "Dinamo"/"Juniors" dalībai turnīrā varēs pieteikt 30 jebkurus kluba sistēmas spēlētājus, tostarp arī Rīgas "Dinamo" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!