Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Andris Džeriņš atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Čehijas čempionāta spēlē, kaldinot viņa un aizsarga Oskara Cibuļska pārstāvētās Hradeckrālovas "Mountfield" vienības uzvaru.

"Mountfield" savā laukumā ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Triņecas "Očelari".

"Mountfield" labā visus trīs vārtus guva čehu uzbrucējs Bedrihs Kohlers, kuram Džeriņš trešā perioda ceturtajā minūtē palīdzēja panākt 2:1.

Džeriņš uz ledus pavadītajās 19 minūtēs un 42 sekundēs četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, uzvarēja 12 no 27 iemetieniem un tika pie divām soda minūtēm. Savukārt Cibuļskis nospēlēja 19 minūtēs un 14 sekundēs veica divus metienus.

Abi latvieši maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr zaudējumu cieta Zlīnas "Aukro Berani" komanda, kuru pārstāv brāļi Roberts un Rihars Bukarti, kā arī aizsargs Ralfs Freibergs. Zlīnas klubs trešajā periodā ielaida trīs vārtus un viesos ar 2:3 (1:0, 1:0, 0:3) zaudēja Jihlavas "Dukla" komandai.

Brāļi Bukarti iepriekšējā mačā iesaistījās masveida kautiņā, kā rezultātā Roberts tika noraidīts līdz spēles beigām. Tiesa, vēlāk tika lemts, ka vecākajam no brāļiem Bukartiem piešķirtais noraidījums nav bijis pareizs, līdz ar to viņš tika cauri sveikā bez diskvalifikācijas.

Svētdienas mačā Roberts Bukarts laukumā bija 12 minūtes un 30 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr Rihards Bukarts uz ledus bija deviņas minūtes un divas sekundes, veicot vienu metienu un izpildot vienu spēka paņēmienu. Tāpat viņš dabūja desmit minūšu sodu par nesportisku rīcību, kā arī nopelnīja vēl divas soda minūtes.

Savukārt Freibergs laukumā pavadīja 25 minūtes un 31 sekundi, kas no Zlīnas komandas laukuma spēlētājiem bija vislielākais laiks. Latviešu aizsargs šajā laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Brāļi Bukarti maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu, bet Freibergs tika pie negatīva rādītāja -1.

Čehijas čempionāta kopvērtējumā līderpozīciju ar 13 punktiem piecās spēlēs ieņem Homutovas "Pirati", bet "Mountfield" ar pieciem punktiem ir 12.vietā, bet "Aukro Berani" ar diviem punktiem atrodama pēdējā pozīcijā 14 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!