Foto: http://hokej.zlin.cz/

Latvijas hokejisti Andris Džeriņš un Roberts Bukarts piektdien guva vārtus Čehijas čempionāta spēlēs, taču viņu pārstāvētās komandas cīnījās ar mainīgām sekmēm.

Džeriņš un Hradeckrālovas "Mountfield" viesos pagarinājumā ar 4:3 (2:2, 1:1, 0:0, 1:0) uzvarēja līderi Triņecas "Očelari", gūstot otro panākumu pēc kārtas.

Džeriņš spēles 17. minūtē viesus izvirzīja vadībā ar 2:1. Latvietis šajā mačā spēlēja 14 minūtes un 30 sekundes, reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un uzvarēja septiņos no 20 iemetieniem, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +1.

"Mountfield" spēles gaitā divas reizes bija vadībā, tomēr pārsvaru nenosargāja, taču pagarinājuma otrajā minūtē uzvaru viesiem nodrošināja Romans Kukumbergs.

Džeriņš šosezon 17 spēlēs ir guvis piecus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, nopelnot pozitīvu lietderības rādītāju +7.

Tikmēr Bukarts un "Zlīn" komanda viesos ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) zaudēja "Olomouc" komandai, ciešot jau septīto neveiksmi pēc kārtas, kamēr pretinieki pārtrauca piecu zaudējumu sēriju.

"Zlīn" komandai šī bija pirmā spēle jauna galvenā trenera vadībā, jo pie komandas stūres stājies Roberts Svoboda, kurš amatā nomainījis Rostislavu Vlahu, kurš pēc otrdien piedzīvotās neveiksmes pret Liberecas "Bili Tygri" tika atlaists.

Bukarts trešā perioda sākumā guva "Zlīn" goda vārtus, tobrīd rezultātu samazinot līdz minimumam, tomēr izglābties viesi nespēja, turpinot zaudējumu sēriju.

Latvijas hokejists spēlēja 17 minūtes un trīs sekundes, sešas reizes meta pa vārtiem un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības rādītāju +1.

Šosezon Bukarts 23 spēlēs guvis desmit vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem, ar 19 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet viņa lietderības rādītājs ir negatīvs -2.

Turnīra līdere ir "Očelari" ar 51 punktu, "Mountfield" ar 40 punktiem 26 spēlēs ieņem piekto vietu, svukārt "Zlīn" ar 24 punktiem 24 mačos ir 12. pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!