Foto: AFP/Scanpix

Latvijas jaunais hokeja uzbrucējs Edgars Kulda jau nākamajā sezonā varētu spēlēt Amerikas Hokeja līgā (AHL), atklājis Arizonas "Coyotes" komandas ģenerālmenedžeris Dons Melounijs.

Atgādinām, ka 19 gadus veco Kuldu aizvadītajā NHL draftā "Coyotes" izvēlējās ar kopējo 193.numuru. Tā kā Arizonas komandai tagad pieder tiesības uz Latvijas hokejistu, tiek izskatītas vairākas iespējas, kurš varētu turpināt savu karjeru.

"Kuldam ir jāuzlabo savs slidojums, taču viņa prasmīgā darbošanās ar nūju ļauj lietām laukumā notikt. Ņemot vērā, ka viņš iegūts drafta septītajā kārtā, esam ieguvuši labu spēlētāju," skaidroja Malounijs. "Šogad varēja redzēt viņa izaugsmi. Viņam bija solīda regulārā sezona, bet izslēgšanas spēlēs un Memoriālajā kausā viņš uzlaboja savu sniegumu. Viņš dominēja. Es nezinu, kas notika, bet tas nevarēja notikt vēl labākā laikā."

"Viņš ar ripu apejas gudri un ātri darbojas ar nūju. Viņš ir spēris soli uz priekšu, bet tagad pārbaudīsim, vai Kulda būs spējīgs vēl vienam pārbaudījumam," turpināja "Coyotes" ģenerālmenedžeris. "Ja redzēsim, ka viņš ir atbilstošs AHL līmenim, tad pastāv iespēja, ka karjeru viņš varētu turpināt tur."

Kā ziņots, Kulda aizvadītās sezonas WHL regulārajā turnīrā Edmontonas "Oil Kings" sastāvā, kas pavasarī triumfēja WHL izslēgšanas spēlēs, turklāt pēc tam izcīnīja arī prestižo Memoriālo kausu, 66 mačos guva 30 vārtus un izpildīja 30 rezultatīvas piespēles, bet WHL izslēgšanas turnīrā viņš 21 cīņā savāca desmit vārtus un 12 rezultatīvas piespēles, kas deva desmito vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Kulda pavasarī ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis Memoriālā kausa, bet viņš arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Šobrīd Kulda ar Rīgas "Dinamo" komandu gatavojas jaunajai sezonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!