Foto: AFP/Scanpix

Jaunais Latvijas hokeja uzbrucējs Edgars Kulda uzaicināts piedalīties arī Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Arizonas "Coyotes" pirmās komandas pirmssezonas treniņnometnē, pavēstījusi vienība.

Pirms tam līdz trešdienai 19 gadus vecais Kulda piedalījās "Coyotes" kluba jauno talantu treniņnometnē, bet tagad kopā ar vēl vairākiem šīs nometnes dalībniekiem viņš pārcelts uz galveno pirmssezonas treniņnometni.

Šos treniņus sāks kopumā septiņi vārtsargi, 18 aizsargi un 37 uzbrucēji.
Treniņnometne sāksies piektdien, bet līdz sezonas sākšanai 9.oktobrī tajā jābūt palikušiem vien 23 spēlētājiem.

Kulda iepriekšējās divas sezonas pavadīja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas "Oil Kings", kas pavasarī triumfēja WHL izslēgšanas spēlēs, turklāt pēc tam izcīnīja arī prestižo Memoriālo kausu, kurā sacenšas visu trīs Kanādas Hokeja līgā (CHL) iekļauto līgu čempioni, kā arī turnīra saimnieki. Kulda ne tikai kļuva par pirmo Latvijas hokejistu, kurš ticis pie Memoriālā kausa, bet viņš arī saņēma turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu, jo piecos mačos guva četrus vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles.

Vasarā uzbrucēju "Coyotes" NHL draftā izvēlējās ar kopējo 193.numuru.
Latvijas uzbrucējs uz Ziemeļameriku pārcēlās pirms 2012./2013.gada sezonas, pirms tam spēlējot Latvijā un Krievijas Jaunatnes hokeja līgā. Kulda jau vairākus gadus pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jauniešu izlases.

E.Kulda ir Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas jaunākais brālis.
Bez Kuldas oficiālajās NHL pirmssezonas treniņnometnēs no Latvijas hokejistiem piedalīsies arī Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres"), Ronalds Ķēniņš (Vankūveras "Canucks") un Kristers Gudļevskis (Tampabejas "Lightning").

Savukārt jauno talantu treniņnometnēs pirms šīs sezonas piedalījušies Ņikita Jevpalovs (Filadelfijas "Flyers") un Ralfs Freibergs (Vinipegas "Jets").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!