Foto: Reuters/Scanpix
Eiropas hokeja izlases galvenais treneris Ralfs Krīgers un spēlētāji ir apmierināti ar parādīto sniegumu Pasaules kausa izcīņas pirmajā finālspēlē, taču viņi ir sašutuši par to, kā tika ielaisti vārti un ka piedzīvots zaudējums.

Jau vēstīts, ka Pasaules kausa izcīņas hokejā pirmajā finālspēlē Kanādas valstsvienība ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Eiropas izlasi, sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0. Lai arī Eiropas izlase otrdien demonstrēja labu hokeju, darbojoties agresīvi, izveidojot bīstamus momentus un izdarot uz pretiniekiem spiedienu, tomēr ar to bija par maz, lai spētu uzvarēt Kanādu.

"Mēs esam šeit, lai spēlētu. Mēs esam šeit, lai spēlētu par uzvaru, nevis, lai gaidītu, kad uzvara atnāks pie mums," pēc spēles sacīja Eiropas izlases galvenais treneris Ralfs Krīgers, kurš citēts turnīra mājaslapā. "Abām komandām bija vienāds vārtu gūšanas iespēju skaits. Esmu apmierināts ar savas komandas apņēmību un izveidotajām iespējām, bet neapmierināts, kā ielaidām vārtus. Mēs pārāk daudz riskējām, par ko mūs sodīja."

"Šī varētu būt mūsu labākā spēle turnīrā," teica Eiropas komandas kapteinis Anže Kopitars.

"Mēs izdarījām visu, ko norunājām. Ir grūti spēlēt pret kanādiešiem, jo viņi nepieļauj kļūdas," teica eiropiešu uzbrucējs Frans Nīlsens. "Kad paskatās uz viņu uzbrukumu, tad tur spēlē NHL Zvaigžņu spēles dalībnieki."

Arī Kanādas izlases spēlētājs Drū Doutijs atzina, ka šī spēle kanādiešiem bija smagākā turnīrā: "Šajā spēlē viņi mums lika satraukties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!