Foto: Reuters/Scanpix

Somijas hokeja izlase piektdien Eirotūres turnīra mačā, kas ledus problēmu dēļ netika pabeigts, izbraukumā ar rezultātu 1:0 uzvarēja Zviedrijas valstsvienību.

Šajā spēlē vienīgos vārtus guva Janne Pesonens, kurš izcēlās pirmās trešdaļas 18.minūtē, bet pēc divām nospēlētām minūtēm otrajā trešdaļā mačs tika pārtraukts.

Vesterosas pilsētā notikušais mačs iesākumā tika pārtraukts uz 30 minūtēm, jo vienā laukumā pusē ledū bija izveidojusies plaisa. Pēc mača atsākšanās tas gan ilgi neturpinājās, jo drīz vien identiska problēma tika fiksēta laukuma otrā pusē. Uz to brīdi esošais spēles rezultāts tika ieskaitīts kā gala iznākums.

Abas komandas svētdien atkārtoti tiksies Stokholmā.

Jau vēstīts, ka citā turnīra spēlē ceturtdien Čehijas izlase ar 3:0 savā laukumā uzvarēja pasaules čempionvienību Krieviju, ko trenē bijušais Latvijas izlases vadītājs Oļegs Znaroks. Šīs vienības atkārtoti tiksies sestdien.

Pašlaik sezonas kopvērtējumā Somijai un Krievijai ir 13 punkti septiņās spēlēs, Zviedrija seko ar 11 punktiem, bet čehi iekrājuši piecus punktus.

Kā ziņots, Eirotūres pirmajā posmā - "Karjala" kausa izcīņā - novembrī uzvarēja Zviedrijas izlase, bet pēc tam decembrī Pirmā kanāla kausa izcīņas turnīrā triumfēja Krievija. Turpinājumā komandas februārī un aprīlī atsevišķi aizvada vēl pa četrām spēlēm katra.

Pagājušās sezonas Eirotūres kopvērtējumā uzvarēja Somija, kas bija labākā trijos no četriem posmiem.

Hokeja Eirotūrē līdz šim bijuši četri posmi, kuros ik gadu piedalās Čehijas, Somijas, Zviedrijas un Krievijas izlases, bet šosezon palikuši vairs tikai divi četru komandu sabraukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!