Foto: Itar-Tass/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels uzskata, ka viņa vadītajam sporta veidam ir gandrīz neierobežotas iespējas attīstībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Barselonā noslēdzies pirmais IIHF hokeja forums, kurā tikušas prezentētas jaunas idejas, kas varētu sekmēt sporta veida turpmāko attīstību. Šajā pasākumā LHF pārstāvēja tās prezidents Kirovs Lipmans un ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

Forumā tika runāts un pārspriests par Eiropas klubu sacensību izveidi un nākotni, ņemot par piemēru ULEB Eirolīgu basketbolā un UEFA Čempionu līgu futbolā, izsakot nožēlu, ka tikai hokejs iztiek bez tik svarīgām sacensībām. To atzīmējuši visi, kuri uzstājās forumā.

Fāzels atklājis forumu ar runu, kurā foruma dalībniekiem iezīmēja skaidru mērķi: progress spēles attīstībā.

"Mums ir gandrīz neierobežotas iespējas attīstībai, taču mēs šo potenciālu nevarēsim realizēt, ja nestrādāsim kopā. Lai šis hokeja forums kļūst par pirmo lapu jaunajā sporta sadaļā," stāstīja Fāzels.

Tikmēr IIHF ģenerālsekretārs Horsts Lihtners ieskicējis hokeja turnīru kalendāru, pastāstot, kā katrs atsevišķi varētu tikt uzlabots.

"Ja Nacionālā hokeja līga (NHL) spēs garantēt spēlētāju dalību Olimpiādē vairākus gadus uz priekšu, tad olimpisko turnīru varētu pagarināt," sacīja Lihtners.

Turklāt Lihtners atzīmējis Eiropas čempionāta turnīra izveidi, Viktorijas kausa atdzimšanu, kā arī hokeja attīstību Āzijā - 2018.gada ziemas olimpisko spēļu Phjončhanā ietvaros.

"Izlašu spēļu pārtraukumi varētu tikt izmantoti svarīgām spēlēm, piemēram, pasaules un Eiropas kvalifikācijas spēļu aizvadīšanai," uzsvēra Lihtners.

Tikmēr Kontinentālās hokeja līgas (KHL) viceprezidents Vladimirs Šalajevs Krievijas medijiem pastāstījis, ka Eiropas spēcīgākā līga piedāvājusi pasaules čempionātu aizvadīt februārī.

"Mūsdienu Eiropas un arī visas pasaules hokeja attīstības galvenā problēma ir nepilnīgs starptautisko sacensību kalendārs," citēts Šalajevs. "Īpaši liela bēda ir pasaules čempionāta norise maijā, tāpēc KHL piedāvā pasaules čempionātu aizvadīt nevis maijā, bet februārī. Tāpat tas nav jāizspēlē gados, kad risinās olimpiskās spēles, bet turpmāk jāpāriet uz norises sistēmu reizi divos gados."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!