Foto: AFP/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauts ir cīņa starp miljardieriem un miljonāriem, kurā uzvarēs klubu īpašnieki, uzskata Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels.

Kā ziņots, NHL lokauta laikā klubu īpašnieki ar spēlētājiem cīnās par izdevīgākiem jaunā kolektīvā līguma nosacījumiem.

"Pašlaik Eiropā spēlē 164 NHL spēlētāji, no kuriem visvairāk - 38 - Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Ja līgas un Spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārrunas turpinās ritēt šādā pat gaitā, viņu skaits tikai palielināsies," Fāzela teikto citē laikraksts "Sport-Ekspress". "Spēlētājiem taču ir nepieciešams kaut kā dzīvot. Īpaši tiem, kuriem vairs nav spēkā esoši kontrakti."

Tomēr Fāzels uzskata, ka šāds pavērsiens bojā komandu vienotību. "Pašlaik Iļja Kovaļčuks spēlē Sanktpēterburgas SKA rindās. Viņš viennozīmīgi ir pastiprinājis komandu, tomēr, kad atgriezīsies NHL, kas var notikt jebkurā brīdī, SKA kļūs par pavisam citu vienību. Sportiskajā ziņā tā ir zināma netaisnība."

Fāzels atzina, ka ieguvēji no NHL lokauta ir Eiropas līdzjutēji, kuri redz pasaules labākos spēlētājus, tomēr pagaidām vēl neviens nezina, kādos sastāvos šīs komandas sagaidīs izslēgšanas spēles.

"Sportā nav pārāk labi, ka nauda izšķir visu. NHL klubu īpašnieki ir miljardieri, bet spēlētāji - miljonāri," teica IIHF prezidents. "Jautājums ir, kurš uzvarēs miljardieru un miljonāru cīņā. Es domāju, ka, visdrīzāk, miljardieri."

Kā ziņots, līdzšinējais kolektīvais līgums noslēdzās 15.septembrī, bet NHL sezonu bija plānots sākt 11.oktobrī.

Līgas darbība pārtraukta ceturto reizi kopš 1992.gada. Iepriekšējā NHL lokauta dēļ pilnībā tika atcelta 2004./2005.gada sezona.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!