Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komisāra Gerija Betmena izteikumus par NHL hokejistu nepiedalīšanos olimpiskajās spēlēs nodēvējis par "tirgošanos".

"Nekas īpašs, viņš vienkārši tādā veidā tirgojas," Fāzels izteicies sarunā ar izdevumu "Sport Ekspress". "IIHF pieturas pie savas politikas, kāda mums bija Vankūverā un Sočos. Tiekoties ar NHL un arodbiedrības pārstāvjiem, mēs apspriežam apdrošināšanu, loģistiku un hokejistu izmitināšanu. Esam atraduši kopīgu valodu, gandrīz par visu jau esam vienojušies. Betmena skarbie izteikumi ir adresēti arodbiedrībai. Viņš grib kaut ko iegūt par savu iespējamo piekrišanu. Tas ir signāls arodbiedrībai, ne man, ne IIHF un ne SOK."

"Mēs no savas puses esam izpildījuši visas NHL prasības, te ir jautājums par NHL un NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) attiecībām," uzsver IIHF prezidents.

IIHF prezidents vēlreiz uzsvēra, ka jautājums par NHL spēlētāju dalību olimpiādē ir strauji risināms. "Situācija ir ļoti atšķirīga," viņš saka. "Pirms Soču spēlēm visi lieliski apzinājās, ka NHL grib piedalīties krievu olimpiskajās spēlēs. Ar Phjončhanu situācija ir cita. Lai mēs varētu sagatavot plānu B, mums ir nepieciešams laiks. Īpaši tas attiecas uz ASV un Kanādas izlasēm, un arī uz Eiropas valstu komandām, jo tās ievērojami atšķirsies no sākotnēju plānotā. Pieņemsim, Šveici un Vāciju tas ietekmēs mazāk, bet Krievija, Zviedrija, Somija un Čehija – viņiem būs pilnīgi citas komandas. Viņiem jau iepriekš jāzina, ar ko rēķināties, un jo ātrāk, jo labāk."

Kā ziņojām, domstarpības starp NHL, NHLPA, IIHF un SOK radās par finansējuma jautājumiem – kas apmaksās NHL hokejistiem apdrošināšanu un transfēru uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!