Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels ir pārliecināts par nepieciešamās naudas atrašanu, lai Nacionālās hokeja līgas (NHL) hokejisti varētu piedalīties 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Pašlaik NHL spēlētāju dalība pēc mazāk nekā pusotra gada gaidāmajā Olimpiādē nav skaidra. Pasaules spēcīgākās līgas hokejisti četrgades nozīmīgākajās sacensībās piedalījušies piecās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas.

Līgas vadība iepriekš apšaubīja hokejistu dalību olimpiskajās spēlēs saistībā ar ceļa un apdrošināšanas izdevumiem, kas tiek lēsti aptuveni desmit miljonu dolāru (deviņu miljonu eiro) apmērā. Bija informācija, ka šādu summu nevēlas segt arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), bet Fāzels pauž apņēmību naudu atrast.

"Nupat veicu pārrunas ar SOK un Starptautisko ziemas sporta veidu federāciju asociāciju. Sarunas bija arī par NHL hokejistu apdrošināšanu. Varu apgalvot, ka problēmu ar naudu nebūs - mēs to atradīsim. Esmu pārliecināts, ka šis jautājums tiks atrisināts," aģentūra TASS citē Fāzela teikto.

Lēmums par NHL spēlētāju dalību 2018.gada olimpiskajās spēlēs varētu tikt pieņemts janvārī.

Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki tika noteikti jau pēc 2015.gada pasaules čempionāta. Četrgades prestižākajam notikumam automātiski kvalificējās astoņas labākās tā brīža IIHF ranga izlases - Zviedrija, Somija, Kanāda, Krievija, ASV, Čehija, Šveice, Slovākija, kā arī sacensību rīkotāja Dienvidkoreja. Savukārt pārējās trīs komandas septembrī tika noskaidrotas trijos kvalifikācijas turnīros, ceļazīmes iegūstot Vācijai, Slovēnijai un Norvēģijai.

Latvijas izlase bija piedalījusies iepriekšējās četrās olimpiskajās spēlēs, tomēr šoreiz to aiz svītras atstāja Vācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!